Welkom: Lezing tijdens China Culture week, Multidisciplinaire beleving van en lezing over Chineeslekker, di. 27 juni 2017, in het Chinese Cultural Center Den Haag

中文版 >>> >>

U bent van harte uitgenodigd voor de multidisciplinaire beleving van en lezing over Chineeslekker, het veertiende boek van Lulu Wang, op 27 juni 2017 om 16.00 uur in het China Cultural Center, Spui 186, 2511 BW, Den Haag. Vrije toegang.

Chineeslekker vertelt Lulu u, op ludieke wijze, over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

De chefkok van het restaurant Chinese Kitchen in Den Haag, aan de lezing voorgesteld door VCHO, de heer Chen Huirong, laat u zijn bijzondere amuses proeven: Voorgerecht voor tortelduifjes en Lotuswortel.

Tevens treedt de woordvoerder van de chef in dialoog met Marina Numan, voedingsdeskundige en auteur van

Het Wereld Dieet, en met Lulu Wang over de overeenkomsten en verschillen tussen de Europese en Chinese keuken.

Mw. Sisi Zhang / 张蝶女士 van Chinese Art Academy Europe, speelt voor u op het snaarinstrument Pipa twee Chinese muziekstukken: ‘Chrysantentuin’ en ‘Lentenacht aan de Yangtse Rivier’.

Tea Adventure verzorgt een theeceremonie. U kunt theesoorten proeven die passen bij de Chinese amuses die opgediend worden.

Deze lezing maakt deel uit van de serie activiteiten in het kader van de China Culture Week, georganiseerd door het Chinese Cultural Center.

Voor meer info:
Mede-uitgever en literair agent van Lulu Wang, www.einsteinbooks.nl, Theo Oskam,
mail naar info@einsteinbooks.nl
Uitgeverij Lulu Wang, Het Lulu Theehuis, mail naar luluwanggz@gmail.com
China Culture Week

Programma

15.30
Tea Adventure serveert heerlijke thee voor alle gasten
Chinese Kitchen serveert verrukkelijke amuses voor alle gasten

16.00 – 16.05 Korte introductie van Chineeslekker door Lulu Wang
16.05 – 16.10 Korte introductie door Marina Numan van het Wereld Dieet
16.10 – 16.15 Lulu interviewt de woordvoerder van chef Chen van Chinese kitchen over de amuses die ze voor het publiek hebben bereid
16.15 – 16.20 Lulu interviewt CEO van Tea Adventure over thee en Lulu vraagt ook aan hem of hij iets weet over de relatie tussen thee en Chinees eten
16.20 – 16.30 Sisi Zhang speelt op Pipa Chrysantentuin en Lentenacht op de Yangtse rivier
16.30 – 16.50 Dialoog: Marina en Lulu over overeenkomsten en verschillen tussen Europese en Chinese keuken en over ermee verwante onderwerpen
16.50 – 17.00 Q & A tussen sprekers en publiek

17.00 – 17.30
Signeersessie van Lulu Wang
Tea Adventure serveert heerlijke thee voor alle gasten
Chinese Kitchen serveert verrukkelijke amuses voor alle gasten

Chineeslekker
Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.

Welkom: In het Vincent van Goghhuis, do. 15 juni, om 15.00 uur, lezing van Lulu Wang en Laura Emmen over het nieuwe boek Chineeslekker

Persbericht

Voor meer info >>> >>

Op donderdag 15 juni om 15.00 uur zal Lulu Wang een lezing geven in het Vincent van Goghhuis te Zundert over haar nieuwe boek Chineeslekker. Tevens zal ze een openbaar gesprek voeren met de illustrator van dit boek, Laura Emmen, een kunstenaar uit Zundert. Deelnemers aan de lezing krijgen een korting op het kaartje voor het van Goghhuis om de vaste collectie ervan te bezichtigen.

Chineeslekker is Wangs veertiende boek. Het is een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België.

Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s, zevenenveertig illustraties en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Laura Emmen, achtenveertig jaar, komt een kunstenaarsfamilie. Ze heeft verschillende beroepen geoefend, waaronder stewardess, maar bloed kruipt waar het niet kan gaan. Een paar jaar geleden is ze toch gaan schilderen zoals haar vader het zijn hele leven heeft gedaan. Via het Facebook heeft ze Lulu Wang leren kennen en tot haar verbazing vroeg Wang haar om illustraties te maken voor Chineeslekker. De samenwerking tussen de Nederlands-Chinese romanschrijfster en de Zundertse kunstenares heeft geleid tot in een prachtig gebonden boek voorzien van een zijden omslag en van maar liefst zevenenveertig illustraties.

Vincent van Goghhuis stelt zijn ruimte beschikbaar voor de lezing. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur op 15 juni zal Wang niet alleen vertellen over het onderwerp van Chineeslekker – de Chinese keuken en de Chinese cultuur erachter, maar ze praat ook met Laura Emmen over hun samenwerking, die verfrissend en inspirerend voor beide vrouwen was vanwege de cultuurverschillen tussen de twee werelddelen waar ze vandaan komen.

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen en om het Vincent van Goghhuis te bezoeken tegen een actiekorting. Bij de receptie van museum kunt u zich melden als deelnemer van de lezing. Gelieve voor 10 juni uw aanwezigheid te melden door te mailen naar: laura@indigome.nl

Vincent van Goghhuis
Laura Emmen
Uitgeverij Lulu Wang

————-
Note voor de redactie:

Voor interviews en/of voor verdere informatie, neem aub contact met Laura Emmen: laura@indigome.nl, 06 5524 7644 .

Chineeslekker
Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download andere boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

In april 2017 verscheen: Chineeslekker

Chineeslekker, China ABC, Cuisine

De nieuwe Lulu Wang over het geheim van de Chinese keuken

Demofilm >>> >>

Powerpoint Boekpresentatie >>> >>

Interactief, multimediaal digitaal boek >>> >>

Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.

Synopsis

Een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België.

Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s, zevenenveertig illustraties en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Auteur Lulu Wang, illustrator Laura Emmen, redacteuren Jan Vanhaelen en Ewald Krijnen
Uitgeverij Lulu Wang, www.luluwang.nl, www.lulu-wang.cn
Mede-uitgever Theo Oskam, www.einsteinbooks.nl

Indeling boek

In totaal 9 hoofdstukken

Elk hoofdstuk bestaat uit

– Hoofdtekst

– Nagenieten

A. Eetspreuken: Chinese spreuken over eten

B. Literair verhaal omtrent het onderwerp besproken in de hoofdtekst

C. Recept dat verband houdt met de hoofdtekst

Papieren boek Adam en Eva in China nu beschikbaar zowel op webshop www.luluwang.nl als in alle boekhandels in NL en BE!

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

Lieve penvrienden,
Het papieren boek Adam en Eva in China (168 blz. €9,95) eindelijk gedrukt en op de markt is gebracht. Het is een mooi vormgegeven boek vol Chinese sprookjes en gaat o.a. over de verschillen tussen Chinees/Oosters en Westers geloof – momenteel krijgt dit onderwerp explosief veel aandacht.

Ik dank hartelijk de kunstenaar Jaap Vermeij die een prachtig cover voor dit boek heeft getekend!

Liefs,
Lulu

188767 Views

Hoera! Gratis internetboek/Book App/ eBook/Boekfilms/Dansvoorstelling (Papieren boek verschijnt in juni 2014) Adam en Eva in China staan klaar om je lees-, kijk-, luister- en multimediaplezier te geven!

3-3-2014 adam en eva ABC reeksZie >>> >>

153309 Views