Welkom: lezing Lulu Wang over verschil in esthetiek tussen NL en CN, op de vernissage van Chinese kunstenares Juane Xue, 2 april 2017

Wanneer: zondag 2 april, 2017
Hoe laat: 15.00 uur
Waar: Morren Galeries, Oudegracht 340, 3511 PM Utrecht
Voor verdere info >>> >>

Toelichting:

LULU WANG OPENT TENTOONSTELLING VAN
J U A N E X U E
V E R L A T E N T A F E L S
Zondag 02/04, 15.00 uur, Oudegracht 340, Utrecht

Op zondag 2 april opent schrijfster LULU WANG in onze galerie aan de Oudegracht 340 te Utrecht de Lentetentoonstelling ‘Verlaten Tafels’ met de nieuwste schilderijen van de Chinese kunstenares JUANE XUE. Voor wie van kleur, licht en een losse schildertoets houdt, zal een bezoek aan deze tentoonstelling aangename verrassing zijn!

Bij het kijken naar de schilderijen van Juane Xue (1962) voel je de warmte van de zon. Het is werk waar een licht en positief gevoel vanuit gaat: het sprankelt en voert de toeschouwer op slag mee naar een heerlijk, zomers Mediterraan oord. De tuinen met tafels waarop halfvolle glazen, flessen en bloemen op wapperende tafellakens staan, en de zichtbare aanwezigheid van zomers licht, verwijzen naar een feest dat nog gaande is of juist voorbij. De gasten zijn even uit beeld.
Juane is geboren in Kaifeng, China. Ze studeerde Westerse schilderkunst aan de universiteit van Heman en studeerde vervolgens aan de kunstacademie van Beijing. In 2001 verhuisde zij naar Nederland waar zij sindsdien woont en werkt. Ze combineert haar Oosterse achtergrond en filosofie met een westerse stijl van schilderen die refereert aan de Franse impressionisten en Duitse expressionisten.

De bekroonde schrijfster Lulu Wang weet als geen ander hoe het is om als Chinese vrouw te aarden in de Nederlandse cultuur en een succesvolle carriere op te bouwen. We zijn zeer verheugd dat zij de tentoonstelling komt openen en iets vertellen over de culturele geschiedenis, gelijkenissen en verschillen tussen Nederland en China.

Mede namens Juane Xue & Lulu Wang hopen wij u te zien op Zondag 2 april vanaf 15 uur!

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

Beeld: Illustratie van Adam en Eva in China (9,95 euro, te koop in Lulu Wangs webshop) , auteur Lulu Wang, illustrator Jaap Vermeij

4149 Views

Welkom: Lezing in het Frans Hals Museum, 9 april 2017

Wanneer: zo. 9 april 2017
Hoe laat: 1500 uur – ca 1700 uur
Waar: Frans Hals atelier, Frans Hals Museum
Entree: aanmelden bij activiteitencommissiefranshals@gmail.com, leden 12,50 euro, niet leden 15.00, kinderen gratis
Voor meer info: >>> >>

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

Beeld: Illustratie van Adam en Eva in China (9,95 euro, te koop in Lulu Wangs webshop) , auteur Lulu Wang, illustrator Jaap Vermeij

34135 Views

Welkom: lezing Lulu Wang in de bibliotheek Den Bosch, 12 april 2017, 19.30-21.30

Hoe laat: 19.30-21.30
Wanneer: wo. 12 april 2017
Waar: Bibliotheek Den Bosch
Voor meer info: >>> >>

Introductie lezing:

Schrijfster Lulu Wang kennen we van haar debuut ‘Het lelietheater’ waarin zij drie jaren uit het leven van een tiener in China, tijdens de Culturele Revolutie van Mao TseTung beschrijft.

Deze avond vertelt zij over haar boek Nederland Wo ai ni waarin ze aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen een Chinese kijk schetst op de Nederlandse gewoonten en gebruiken.Uiteraard houdt Wang zo ook de Nederlandse lezer een spiegel voor, maar altijd op milde wijze; ‘wo ai ni’ betekent ‘ik hou van jou’.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

Beeld: Illustratie van Adam en Eva in China (9,95 euro, te koop in Lulu Wangs webshop) , auteur Lulu Wang, illustrator Jaap Vermeij

33984 Views

In april 2017 verschijnt: Chineeslekker, een nieuwe Lulu Wang

In maart 2017 verschijnt:

Chineeslekker
China ABC, Cuisine

De nieuwe Lulu Wang over het geheim van de Chinese keuken. Een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid van smullen en toch slank blijven. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België.

Auteur Lulu Wang, illustrator Laura Emmen, redacteuren Jan Vanhaelen en Ewald Krijnen
Uitgeverij Lulu Wang, www.luluwang.nl, www.lulu-wang.cn
Mede-uitgever Theo Oskam, www.einsteinbooks.nl

Synopsis

Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen en toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend.

Omschrijving boek

Non-fictie, 277 bladzijden, full-color, 47 illustraties van Laura Emmen, luxe zijden soft touch omslag, een lust voor het oog en ideaal as cadeau

Indeling boek

In totaal 9 hoofdstukken

Elk hoofdstuk bestaat uit

– Hoofdtekst
– Nagenieten
A. Eetspreuken: Chinese spreuken over eten
B. Literair verhaal omtrent het onderwerp besproken in de hoofdtekst
C. Recept dat verband houdt met de hoofdtekst

Demofilm >>> >>

Powerpoint Boekpresentatie >>> >>

Interactief, multimediaal digitaal boek >>> >>

Lulu Wang spreekt de audiotour in voor het Bonnefantenmuseum Maastricht: tentoonstelling van Cai Guoqiang

unnamed_%e7%9c%8b%e5%9b%be%e7%8e%8b_%e7%9c%8b%e5%9b%be%e7%8e%8b

Een reden extra om de prachttentoonstelling van de Chinese kunstenaar Cai Guoqiang te bezoeken, althans volgens Lulu, voor meer info >>> >>

Hieronder tilt Lulu, speciaal voor u, een tipje van de sluier op:

Lulu’s stem:

Welkom bij de solotentoonstelling : Cai Guo-Qiang Stories of Paintings.

Mijn naam is Lulu Wang. Ik ben schrijfster. Vandaag heb ik de eer en het genoegen u te begeleiden door zijn expositie. Net als Cai Guo-Qiang, ben ik opgegroeid in China en werkzaam in het Westen. Daarom herken ik veel van mezelf in zijn werken.

Ik probeer u, naar mijn eigen inzicht, achtergrondinformatie aan te reiken en hiermee een dimensie toe te voegen aan wat u hier ziet en hoort.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

Lulu Wang zet Nederland en Belgie in het zonnetje via haar columns in invloedrijke Chinese tijdschriften en via haar bekender wordende Wechatplatform : interviews met Drs. Ilias Halbgewachs ‘Nederland als trendzetter voor de wereld, 10 redenen (1)’

>>> >> 荷兰的“平等”细节(给露露老师)荷兰的“平等”细节(给露露老师) (1)

Zie het artikel

image1image2)

Sinds 2013 is Lulu Wang columnist van het prestieuse tijdschrift Shijie Zhishi (World Affairs) en van het bekende blad Shijie Bolan (World View)

Sinds 2014 heeft ze ook haar eigen Wechatplatform opgezet, genaamd “小猫儿苏黎” (Poejse Mauw Suri).

Via zowel de papieren media als de new media schrijft Lulu over het mooie (en soms ook het minder mooie) van Nederland en Belgie.

Sinds vorige maand schrijft ze een nieuwe serie artikelen voor bovengenoemde beide media, met als thema

Nederland is weliswaar klein maar dapper – Zij loopt reeds 450 jaar de wereld voor op wel tien verschillende gebieden

De artikelen zijn gebaseerd op een serie interviews met de Nederlandse historicus Drs. Ilias Halbgewachs

De artikelen achter >>> >> hierboven zijn een van de serie, gepubliceerd in Shijie Bolan (World View), april 2016. Dit artikel heeft in een mum van tijd veel reacties van haar Chinese lezers gekregen. Chinezen zijn onder de indruk van onze minister-president Rutte die nota bene naar (en uiteraard ook van )zijn werk fietst en die elke donderdag lesgeeft op een middelbare school. Ze vinden het ook bewonderingswaardig dat onze koning naar een museum gaat zonder dat het musuem het publiek dat uit het gewone volk bestaat, wegjaagt.

Hetzelfde artikel en nog meer zijn ook te lezen op Lulu’s bekender wordende Chinese Wechatplatform, met vaak een indrukwekkend aantal views door Chinezen, zie >>> >> Rutte fietst naar zijn werk en de Nederlandse koning staat in de rij om zijn jas aan de garderobe van een museum af te geven ” en Heel Nederland, hoe welvarend ook, fietst, slecht voor de smog en goed voor de longen>>> >>

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of downloadboeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

142197 Views

Welkom op Lulu Wangs lezing, zo. 20 maart 2016, Leiden

DSCF8597traprug

Lezing: over de Chinese cultuur en verschillen tussen NL en CH
Tijd: Zondag, 20 maart 2016, 13.00 – 14.30
Plaats: Leiden, Stadsgehoorzaal (SGZ)
Organisatie:Open voor de wereld
Entree:Gratis
Meer info:>>> >> / >>> >>
Achtergrondinformatie:-OPEN-voor-de-Wereld

f9e0f0cb-9723-4206-bc3e-e70af62c9a4a

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of downloadboeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

124173 Views

Lulu Wang op TV programma Bureau Vooroordeel, wo. 9 maart, 19:20, NPO 2

Lieve vrienden,

Long time no see. Druk geweest met mijn nieuwe Wechat platform, waarop ik bijna dagelijks een Chinese artikel publiceer, over mijn leven in NL en BE en over de Chinese actualiteiten. En ook druk geweest met het pennen van mijn Nederlands boek over de Chinese keuken, een boek dat geillustreerd wordt door de kunstenares Laura Emmen. Hierover later meer. Mijn oprechte excuses voor mijn radio stilte. Ik zal me beteren.

Om het goed te maken zwaai ik op wo. 9 maart om 19.20 op de TV naar jullie: tot ziens om 19.20 uur bij Bureau Vooroordeel, NPO2, meer info >>> >>

npo1npo2

Even een detail: een deel van deze uitzending was al te zien in de Wereld Draait Door op 13 februari 2016. Zie uitzending gemist >>> >>

dwdd

Een tweede detail over de uitzending: voor uw info een artikel van mijn hand >>> >>

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of downloadboeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

138078 Views

Alain Caron, Eric Hellingman en Lulu Wang presenteren i.o.v. VCHO: Culinaire ontmoeting tussen Chinese en Nederlandse top-chefs op Horecava 2016, hartelijk welkom!

DSCF8583traphand

Foto impressie Kookdemonstratie East Meets West 2006

Persuitnodiging

6 januari 2016

Culinaire ontmoeting tussen Chinese en Nederlandse top-chefs op Horecava 2016
Wat wordt het culinaire resultaat als Chinese én Nederlandse top-chefs met dezelfde ingrediënten koken? Samen zullen zij laten zien wat verschillende bereidingswijzen en kruiden kunnen doen met een gerecht en of er misschien ook wel overeenkomsten zijn tussen de oosterse en westerse keuken.
De kookdemonstraties “East Meets West” vinden plaats op 11 en 12 januari 2016 tussen 12:00 uur en 13:00 uur in het Aziatisch Paviljoen (standnummer 03.235) op de Horecava in de RAI Amsterdam.

Op maandag 11 januari 2016 gaat Julius Jaspers van Happyhappyjoyjoy aan de slag met varkensvlees, Ron Blaauw van Ron Gastrobar komt met een gerecht met eend en Alain Caron richt zich op een met kip. Deze Nederlandse top-chefs koken gelijktijdig met hun Chinese collega’s die hetzelfde hoofdingrediënt gebruiken, zodat de bezoeker zelf kan vergelijken. De Chinese bereidingswijze wordt gedemonstreerd door meester chefs Aijian Wu van Oriental City (Amsterdam), Han Ji van HanTing Cuisine (Den Haag), Shaoting Hu van Yu Woah (Amstelveen) en Tso Min Cheng van Red Chilli (Nieuwe Niedorp).
Op dinsdag 12 januari 2016 zal het Presidentsmenu bereid worden. Dit menu werd vorig jaar bereid voor de Chinese president Xi Jinping, die toen op bezoek was in Nederland. Voor de presidentiële delegatie hadden chefkok Patrick Otten van Hotels van Oranje en chefkok Wanzhong
Dong van Wok de Mallejan de handen ineengeslagen. Hun culinaire creatie kreeg zowel complimenten van de hoge Chinese gasten als van de Nederlandse minister-president.

Voor de kookdemonstraties “East Meets West” zijn o.a. de ambassadeur van China en Nederlandse politici uitgenodigd om komen te proeven. De presentatie is in handen van bekende Chinese schrijfster Lulu Wang, Cuisinier/tv-kok/Villages de Chefs Alain Caron en journalist Eric Hellingman.
East Meets West is een initiatief van de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers in samenwerking met de Rai. Zij willen hiermee kennis en ervaring uitwisselen tussen twee verschillende culinaire culturen en dat zichtbaar maken voor een breed publiek. Daarom kijkt East Meets West ook naar de culinaire geschiedenis en laat daarbij verschillende kookstijlen tot leven komen.

Aziatisch Paviljoen

East Meets West is onderdeel van het Aziatisch Paviljoen. Hierin worden alle beursdagen kookdemonstraties en workshops gehouden om kennis en ervaring uit te wisselen tussen verschillende culinaire culturen, zoals sushi en dim sum workshops, een theeceremonie en een Chinese kookkunstshow.

————————————————————
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, mevrouw L. Lin, tel. 020 – 3458202, lplin@vcho.nl.
Voor meer informatie over de Horecava kunt u contact opnemen met Carla Granaada, Communicatie & PR Manager, tel. 06 129 78 367, c.granaada@rai.nl

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of downloadboeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

137400 Views

Papieren boek Adam en Eva in China nu beschikbaar zowel op webshop www.luluwang.nl als in alle boekhandels in NL en BE!

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

Lieve penvrienden,
Het papieren boek Adam en Eva in China (168 blz. €9,95) eindelijk gedrukt en op de markt is gebracht. Het is een mooi vormgegeven boek vol Chinese sprookjes en gaat o.a. over de verschillen tussen Chinees/Oosters en Westers geloof – momenteel krijgt dit onderwerp explosief veel aandacht.

Ik dank hartelijk de kunstenaar Jaap Vermeij die een prachtig cover voor dit boek heeft getekend!

Liefs,
Lulu

185453 Views