‘Nederland, wo ai ni ‘(NL)’Regenland, wo ai ni’ (BE)

book coverNederland转曲_画板 2 副本 2
Novelle, 2012, 123 blz.
Verkrijbaar als
– Papieren boek €12,50
– Multimedia en interactieve Book App en eBook vanaf €2,69

Synopsis

Beschrijving van het papieren boek

Het is een mooi gebonden boekje. Een feest voor het oog en voor de vingers. Want de omslag voelt als satijn aan. Ongeveer 128 bladzijden tekst en 18 full color illustraties. Een cadeau met inhoud, humor, liefde en warmte voor je familie en vrienden.

Passages >>> >> uit Nederland, wo ai ni(In België heet het boek Regenland, wo ai ni)

In 1986 kwam Qiangwei op vijfentwintigjarige leeftijd van China naar Nederland. Hier ging ze Chinees doceren aan een Maastrichtse hogeschool. Een vliegreis van tien uur bracht haar niet alleen van de ene wereld naar een andere, maar ook van het ene tijdperk en het andere. Het hoofd bieden aan cultuurshocks werd een dagtaak voor haar. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen schetst dit boekje een Chinese kijk op de Nederlandse gewoonten en gebruiken.

<<< << Bestel Nederland, wo ai ni (NL), €12,50 (Nederland, wo ai ni betekent in ‘Nederland, ik houd van jou’)
<<< << Bestel Regenland, wo ai ni (BE), €12,50 (Nederland, wo ai ni heet in België ‘Regenland, ik houd van jou‘)
<<< << Download Interactieve, multimedia Book App en eBook van Nederland, wo ai ni of Regenland, wo ai ni vanaf €2,69

lulu in klederdracht

Beschrijving van de book app

Humoristische novelle. Ingebouwd forum, thema-discussies, ruim 80 zijlijnen rondom het hoofdverhaal, 16 illustraties, 350 foto’s, 12 muziekstukken en 3 korte films bieden de lezer een interactief literair leesfestijn. Verkrijgbaar in diverse App Stores.

Demo van de book app, Lulu vertelt over de book app, recensies over de book app, verdere info

Korte speelfilm ‘Special Offer’ gebaseerd op Nederland, wo ai ni, een Jimmy Tai Film, een co-productie Jimmy Tai Film en (Film Studio) Lulu Wang

Het speciale van Lulu’s book app en papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) Regenland, wo ai ni (BE) vergeleken met haar eerdere boeken is dat ze

Voor het eerst

– baseert haar boek op haar leven in Nederland
– schrijft een novelle bestaand uit korte verhalen die samen één geheel vormen, ze noemt het een ‘E-formaat’
– daagt zichzelf uit door korte, ‘kale’ zinnen te gebruiken, in plaats van haar vertrouwde lange, bloemrijke bewoordingen, haar ‘E-stijl’
– geeft haar boek in eigen beheer uit
– bood haar boek in juni 2012 alleen in digitale vorm aan, ‘E-Only’. Pas in december 2012 gaf ze het als papieren boek uit
– werkt ze samen met digitaal vernieuwers, kunstenaars, filmmakers, muzici

Demo van de Book App

 

1 reactie op “‘Nederland, wo ai ni ‘(NL)’Regenland, wo ai ni’ (BE)

 1. Nederland, Wo ai ni

  Deze novelle van Lulu Wang heb ik met heel veel plezier gelezen. Van begin tot eind verscheen er een glimlach op mijn gezicht en soms schoot ik spontaan in een lach. De wijze waarop Lulu de ervaringen van de Chinese Qiangwei in ons kikkerlandje beschrijft, is weergaloos.
  Wat het voor mij persoonlijk nog mooier maakt is, dat ik rond 1987 in Maastricht als govie werkte. Zo noemden Maastrichtenaren de politiemensen die over hun veiligheid waakten.

  Al lezende werd ik als het ware aan de hand van Qiangwei meegenomen door de straten en winkels in Maastricht. Het werd één groot feest van herkenning.
  Als de jonge vrouw geconfronteerd wordt met de Markt, waant zij zich in een patio. Dat geeft wel aan hoe groot de verschillen moesten zijn in de beleving van de openbare ruimten in China en die in Nederland. Zij heeft een totaal ander beeld van wat groot en klein is in deze stad. Ik moest direct denken aan een collega die zich toentertijd afvroeg hoe het zou zijn wanneer er plotseling tanks vanuit de Grote Staat het Vrijthof op zouden rollen om opstandige studenten de mond te snoeren. Hij refereerde aan het optreden van de Chinese overheid op het plein van de Hemelse Vrede in 1989. Ik vermoed dat de man geen idee had van de grootte van het Tiananmenplein in Peking en de tanks die werden ingezet. Hij zou zich te pletter schrikken als hij dat immens grote plein zou betreden. In die zin begreep ik de gedachte van Qiangwei aan een patio bij het zien van de Markt of het Vrijthof.

  Haar ervaring in een seksbioscoop bracht mij terug naar diezelfde tijd. Ik was toen werkzaam bij een afdeling die onder meer belast werd met de controle van ho(e)reca etablissementen. Prachtig hoe zij ook grijze haren om de kale kruinen van de bezoekers bemerkte toen het licht na afloop van de film werd ontstoken en dat het publiek, behalve zijzelf, bestond uit opa’s. Treffender had zij de bezoekers van de bioscoop niet kunnen beschrijven. Ik was toen midden dertiger en had een soortgelijke ervaring.

  Nederland, Wo ai ni is een heerlijk boek dat aanspoort om het te herlezen. Iedere vogel zingt inderdaad zoals hij gebekt is. Deze zangvogel zingt niet alleen, maar overvleugeld een heel orkest.

  Lulu Wang, Wo ai ni!

  Jacques Smeets te Elsloo
  auteur van De Blauwe Diender