Exotische uitspraak

Onderwerpen
– Lange tenen? (zie deze pagina)
Verhaal over een geslaagde taalgrap of mislukte poging ertoe

Geen sambal voor overvallers – tweet van een burgemeester

Burgemeester Jan-Frans Mulder van de Zeeuwse Gemeente Hulst heeft onlangs getweet over een serie overvallen op Chinese restaurants. Hij heeft alle r’s in zijn tekst vervangen door een l. Dit is zijn stijl, legt hij de Commissaris van de Koningin Peijs uit. Wat zou hij vinden als een Chinees alle l’s van zijn naam en plaats in een r zou veranderen?

‘Jan-Frans Murder van de Zeeuwse Gemeente Hurts heeft onlangs getweet over een serie overvallen op Chinese restaurants…’

Ik bied iedereen mijn excuses aan dat ik meegedaan heb aan dat woordspel. Maar hoe zou ik de burgemeester anders duidelijk kunnen maken dat wat hij als zijn stijl noemt hurts?

Blog van Lulu op 5 maart 2012

Vraag: Men zegt vaak dat Chinezen lange tenen hebben. Waren de tenen van de Chinezen in dit geval inderdaad te lang, waardoor ze zich gekwetst voelden? Of was het wel degelijk ongepast van de burgemeester om dat woordspel te doen?

Antwoord: Volgens mij… (Je kunt je antwoord kwijt in onderstaand formulier – noot van de auteur.)

 
Foto 175: Winter 1987, Belgische Ardennen. Lulu ging langlaufen met haar collega’s. Ze prees zichzelf gelukkig dat alle mensen die ze kende haar onvoorwaardelijk aanvaardden zoals ze was, met al haar Chinese ‘rariteiten’.