Harder en harder praten

Onderwerpen

– Wat is volgens jou de reden dat Chinezen harder tegen je praten als je hen vertelt dat je niet verstaat? (zie deze pagina)
Antwoord op de vorige vraag
Verhaal/anekdote over nog iets merkwaardigs dat je mee hebt gemaakt toen je in Nederland met Chinezen omging of toen je in China op reis was

Ben je wel eens in China geweest? Zo ja, heb je iets meegemaakt dat lijkt op wat Qiangwei in deze passage beschrijft? Dat Chinezen harder praten als je hen vertelt dat je hen niet verstaat? En dat ze nog harder praten als je hen blijft vertellen dat je het Chinees niet beheerst? Qiangwei heeft tenminste dergelijke verhalen vaker gehoord van haar Nederlandse vrienden die op reis naar China zijn geweest.

Vraag: Weet je waarom Chinezen het zo doen?

Antwoord in geval 1: Geen idee eigenlijk, maar ik wil best een gok wagen. Ze doen het omdat… (Vermeld aub dit nummer voordat je ingaat op de vraag in onderstaand formulier. Dank. – Noot van de auteur.)

Antwoord in geval 2: Ze doen het omdat… (Vermeld aub dit nummer voordat je ingaat op de vraag in onderstaand formulier. Dank. – Noot van de auteur.)

Beste Qiangwei,
(In geval van 1) Ik zit er zeker naast met mijn verklaring van dat verschijnsel. Zou je mij de echte reden willen vertellen?
of
(In geval van 2) Wat is jouw verklaring van dit verschijnsel?
 
Foto 170C: Op de presentatie van Lulu’s negende boek Wilde rozen , Manuscripta 2010. Lulu keek letterlijk op tegen een Nederlandse man zodat ze hem kon zien terwijl ze met hem praatte.
Fotograaf: Roger Voorn.