Melk uit de koelkast drinken (trefwoord: aan de kook)

Onderwerpen

– Melk uit de koelkast drinken
Eigen ervaring met Chinees eten

Voordat Qiangwei naar Nederland kwam, had ze nog nooit iemand koude melk zien drinken. Kreeg je geen maagpijn door zoveel kouds in je op te nemen?, vroeg ze zich af nadat ze hier kwam en haar Nederlandse vrienden melk uit de koelkast zag drinken.

Vraag: Wat vind je van de Chinese gewoonte om alles warm te eten? En waarom drinken jullie melk koud?

Antwoord: Dat zijn verschillende vragen.

Ten eerste, wat ik vind van de Chinese gewoonte om altijd warm te eten? Over smaak valt niet te twisten, over gewoonte evenmin. Maar mij lijkt het… (Je kunt je antwoord kwijt in onderstaand formulier – noot van de auteur.)

Ten tweede, of wij maagpijn krijgen van koude melk en van een koude lunch? Waarom zouden wij? Ik denk… (Je kunt je antwoord kwijt in onderstaand formulier – noot van de auteur.)

 
Foto 153: 2012, lunch voor de eerder genoemde Chinese tuinbouwdelegatie, aangeboden door hun Nederlandse gastheer. De maaltijd zag er lekker uit, maar frisjes. Geen wonder dat een reisgids, die met Qiangwei bevriend was, haar vertelde dat werkbezoekers en toeristen uit China steevast naar de Chinese restaurants gingen terwijl ze stapels geld hadden neergeteld om eindelijk Nederland te beleven.
Fotograaf: Li Wei.