Emotionele passage uit Heldere maan, Lulu Wang blogt deze zomer, nav de naderende geboorte van haar gedichtenbundel de multimedia Book App Zomervolliefde, alleen maar over de liefde

kimonoliggroter

Opeens begreep ik wat het betekent om iemand in je hart te sluiten. Je baarmoeder is je tweede, misschien wel het belangrijkste hart. Nadat een monnik in mij was geweest, kon ik hem niet meer uit mijn hoofd zetten. Vurig hoopte ik dat hij hetzelfde over mij dacht en voor mij voelde. Daarom stond ik erop dat hij mij elke nacht beminde. Dat mocht natuurlijk niet. De koorts van verliefdheid trad op, net malaria, waar geen kruid tegen gewassen was. Een scène maakte ik – niet om aan te zien of te horen. Ik wilde met die monnik trouwen en zonder muskus in te nemen vrijen, zodat wij kinderen konden krijgen. Als dat in het klooster niet kon, dan maar buiten de bergen. Zhuchi senior vroeg mij of de betrokken broeder ook dergelijke plannen had. Jian, ik zeg je liever niet in wat voor bewoordingen ik mijn oude leraar van repliek diende. Dagen, zo niet weken daarna slofte ik nog met loden schoenen rond. Echter, schaamte en schuldbesef braken mij niet, wel het antwoord dat…

Ik vergeet nooit de avond dat de bewuste monnik, in het bijzijn van de twee Zhuchi’s, de bewakers en van mij uiteraard, ‘nee’ zei, toen ze hem vroegen of hij mij zou missen, na het tweepersoons ­nirwana waar wij zojuist alle hoeken van gezien hadden. Sindsdien werd een nieuwe regel aan dat boekwerk toegevoegd, de precieze inhoud ervan was voor mij een raadsel, voor hen een weet. In ieder geval, mijn bewakers moesten aan elke monnik die bij mij was geweest die ene vraag voorleggen. Zo werd mijn waan dat er een broeder moest bestaan die mij verkoos boven Boeddha avond in avond uit aan diggelen geslagen.

Fotograaf:Steven Partiman

Lulu wenst je veel leesplezier in de zomer vol liefde toe!

Klik hier om Heldere maan te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:

  • Superzomeraanbieding: Multimedia Windows 8 Book App, €2,99
  • Papieren boek: €9,95