Lezing speciaal voor scholen: onderwerp 1 – hoe wij jongeren kunnen helpen het optimale voordeel te halen uit onze multiculturele samenleving in Nederland
Ik heb mijn nieuwe book app Nederland, wo ai ni (Nederland, ik houd van jou) vooral voor jongeren geschreven. Door mijn multimedia book app kunnen ze spelenderwijze kennis maken met de Chinese cultuur en met verschillen tussen Nederland en China. Tevens kunnen ze door het lezen van/kijken/ luisteren naar de book app een opener geest krijgen. Zo kunnen ze makkelijker met cultuurverschillen omgaan en op een prettige manier wereldburgers worden. De book app is wat dat betreft een audiovisueel lesmaterial. Klik hier om het ingebouwde forum in mijn app te zien. Klik hier voor de youtubefilm over de book app. Zie hier wat ik erover vertel.
In mijn lezingen behandel ik vaak hetzelfde onderwerp. Klik hier en hier voor meer informatie over de lezing. Zie hier een verslag van een van mijn lezingen voor leerlingen van een middelbare school in Zeeland.
Als een van de actuele onderwerpen dat voor scholen interessant is: de multiculturele samenleving in Nederland – hoe jongeren andere culturen kunnen leren begrijpen en hoe ze ermee zodanig kunnen omgaan dat ze het optimale voordeel halen uit de brede scala van culturen om ons heen.
Hieronder een korte samenvatting van deze lezing:
– een van de essentiele verschillen tussen Nederlanders en Chinezen wat betreft denkbeelden: zie hier een blog erover
– waaraan kan men dit verschil bij Nederlanders en Chinezen merken
– een paar vooroordelen over Chinezen die bij Nederlanders leven en mijn uitleg van/toelichting erover
– een paar vooroordelen over Nederlanders die bij Chinezen leven en mijn idee erover
– hoe ik in de loop der jaren heb leren omgaan met cultuurverschillen en hoe de verschillen mij geinspireerd hebben om succesvolle boeken te schrijven
– het verschil tussen Chinese en Nederlandse jongeren zoals ik hen ken
– mijn ervaring als leraar in een Nederlandse school (HBO) en wat mij opviel
– hoe ik van Nederland ben gaan houden ondanks de cultuurverschillen.
Eenmaal een leraar, altijd een leraar. Ik heb zelf tien jaar lang les gegeven op een hogeschool in Maastricht (nu heet het Hogeschool Zuiyd). Ik ga graag met jongeren om.
Ik hoop dat mijn lezing een bescheiden steentje kan bijdragen aan het onderwijs van uw school (scholen)! Als u belangstelling hebt voor mijn lezing, kunt u mij mailen naar: luluwanggz@gmail.com of bellen op 06 5491 8954.
Ik geef vaak lezingen samen met de sopraan en zangeres Xiaolan Ji. Ze is westers opgeleid in de muziek en zingt na mijn lezing een of twee traditionele Chinese liedje(s) met westerse zangtechnieken.
Met lieve en dankbare groet,
Lulu Wang
Book App: Nederland, wo ai ni (verkrijgbaar in de Apple Store.
Android Store, windows 8 Appstore en papieren boek volgen),
Papieren boeken die die binnenkort als book app en/of e-book verkrijgbaar in de appstores en/of webshop van
www.luluwang.nl: Wilde rozen (2010), Heldere maan (2007), Bedwelmd (2004), Het Rode Feest (2002), Seringendroom (2001), Het Witte Feest (2000), Het tedere kind (1999), Brief aan mijn lezers (1998), Het lelietheater (1997)
Dagelijks blog: www.luluwang.nl
Facebookpagina:
http://www.facebook.com/pages/Lulu-Wang-roman-auteur/148088645246170
Hyves: http://gzliefde.hyves.nl/
Twitter: luluromanauteur
LinkedIn: luluwang
Foto 1: Xiaoling Huang
Foto 2: Edmond Haffmanns