Lulu’s eerste recensie in de Belgische krant de Standaard,vr. 9 november 2012, over de Nederlandse vertaling van ‘Kikkers’ van Mo Yan, winnaar van de Nobelprijs voor literatuur 2012,

Vandaag in de Belgische krant de Standaard, vr. 9 november 2012: Lulu’s eerste recensie, over de Nederlandse vertaling van ‘Kikkers’ van Mo Yan, winnaar van de Nobelprijs voor literatuur 2012,
 
Nooit gedacht dat ik ook op de stoel van een recesent zou zitten. Toch is het vandaag zo ver.
 
Het bespreken van andermans werk heeft mij slapeloze nachten gekost. Mijn pen kan als een veer over het boek strijken maar hij kan ook als een mes erin verdwijnen. Persoonlijke voorkeur is niet uit te sluiten. Doordacht en weloverwogen zijn, dat is het minst dat ik moet betrachten. Ik dank de Standaard voor de kans die ik heb mogen krijgen om Mo Yans recente boek te recenseren.
 
Foto: Lulu op de Antwerpse Boekenbeurs 2010.