Uitnodiging voor de mediapresentatie Chineeslekker, 16.00 uur, 24 april 2017, in het Lulu Theehuis in Den Haag

(Deze uitnodiging is alleen bestemd voor de Nederlandse en Belgische media. Een boekpresentatie voor vrienden en lezers van Lulu volgt snel – Noot van Lulu.)

Chineeslekker
Lulu Wang

U bent van harte uitgenodigd voor de mediapresentatie van Chineeslekker, het veertiende boek van Lulu Wang, op 24 april 2017 om 16.00 uur in het Lulu Theehuis in Den Haag. Het boek zal overhandigd worden aan Michelin chef-kok Han Ji van HanTing Cuisine.

Een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België. Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Het Lulu Theehuis is gevestigd in een Chinees paviljoentje in de tuin van Lulu Wangs woning te Den Haag. Hier ontmoeten boeiende persoonlijkheden uit Nederland en China uit verschillende (met name culturele) vakgebieden. Hierover schrijft ze haar column in het prestigieus tijdschrift World Affairs 《世界知识》en op haar bekender geworden Wechatplatform 《小猫儿苏黎’》Hierover gaat haar ook dagelijkse audioprogramma 王露露看西方. Per dag luisteren naar of lezen duizenden mensen in China Lulu’s audioprogramma en column.

Mediavoorstelling

De illustrator van dit boek Laura Emmen toont zes van haar zevenenveertig schilderijen, speciaal voor Chineeslekker gemaakt.

De chef-kok met een Michelinster Han Ji van HanTing Cuisine te Den Haag laat u zijn meesterlijke hapjes proeven.

Voedsel kunstenaar Yueky Cheah laat u haar eetbare kunstwerken – geschilderde makarons – zien en proeven.

Marina Numan is voedingsdeskundige en auteur van Het Wereld Dieet. Zij overtuigt u met haar verrukkelijke, plantaardige lekkernijen. Snoepen en gezond gaan heel goed samen.

De blonde Amsterdammer van Tea Adventure, laat Lulu zich schamen omdat hij de theeceremonie beter kan doen dan menig Chinees.

Uitgeverij Lulu Wang
Mede-uitgever en literair agent van Lulu Wang: Theo Oskam, Einstein Books

Interviews en informatie

EINSTEIN BOOKS BV
Bankastraat 100 / 2585 ES DEN HAAG
Uitgever: Theo Oskam 070 – 4 16 16 59/06 – 11 51 00 07 , info@einsteinbooks.nl

Noot voor de redactie

Stuur voor 20 april een mail naar dhr. Theo Oskam, th.f.oskam@gmail.com, als u aanwezig wilt zijn op deze unieke mediapresentatie.

U krijgt daarna een persoonlijke uitnodiging, waarop het adres van het Lulu Theehuis vermeld staat. In verband met beperkte ruimte verzoeken u zsm aan te melden voor de mediapresentatie.

In de bijlage treft u publiciteitsfoto’s aan die u kunt gebruiken voor uw nieuwsbericht.

37513 Views

Welkom: lezing Lulu Wang in de bibliotheek Den Bosch, 12 april 2017, 19.30-21.30

Hoe laat: 19.30-21.30
Wanneer: wo. 12 april 2017
Waar: Bibliotheek Den Bosch
Voor meer info: >>> >>

Introductie lezing:

Schrijfster Lulu Wang kennen we van haar debuut ‘Het lelietheater’ waarin zij drie jaren uit het leven van een tiener in China, tijdens de Culturele Revolutie van Mao TseTung beschrijft.

Deze avond vertelt zij over haar boek Nederland Wo ai ni waarin ze aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen een Chinese kijk schetst op de Nederlandse gewoonten en gebruiken.Uiteraard houdt Wang zo ook de Nederlandse lezer een spiegel voor, maar altijd op milde wijze; ‘wo ai ni’ betekent ‘ik hou van jou’.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

Beeld: Illustratie van Adam en Eva in China (9,95 euro, te koop in Lulu Wangs webshop) , auteur Lulu Wang, illustrator Jaap Vermeij

35897 Views

In april 2017 verscheen: Chineeslekker

Chineeslekker, China ABC, Cuisine

De nieuwe Lulu Wang over het geheim van de Chinese keuken

Demofilm >>> >>

Powerpoint Boekpresentatie >>> >>

Interactief, multimediaal digitaal boek >>> >>

Koop >>>> >> het papieren boek , €20,00
E-book en Book App volgen snel.

Synopsis

Een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de lachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België.

Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarisch en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s, zevenenveertig illustraties en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Auteur Lulu Wang, illustrator Laura Emmen, redacteuren Jan Vanhaelen en Ewald Krijnen
Uitgeverij Lulu Wang, www.luluwang.nl, www.lulu-wang.cn
Mede-uitgever Theo Oskam, www.einsteinbooks.nl

Indeling boek

In totaal 9 hoofdstukken

Elk hoofdstuk bestaat uit

– Hoofdtekst

– Nagenieten

A. Eetspreuken: Chinese spreuken over eten

B. Literair verhaal omtrent het onderwerp besproken in de hoofdtekst

C. Recept dat verband houdt met de hoofdtekst

Lulu Wang spreekt de audiotour in voor het Bonnefantenmuseum Maastricht: tentoonstelling van Cai Guoqiang

unnamed_%e7%9c%8b%e5%9b%be%e7%8e%8b_%e7%9c%8b%e5%9b%be%e7%8e%8b

Een reden extra om de prachttentoonstelling van de Chinese kunstenaar Cai Guoqiang te bezoeken, althans volgens Lulu, voor meer info >>> >>

Hieronder tilt Lulu, speciaal voor u, een tipje van de sluier op:

Lulu’s stem:

Welkom bij de solotentoonstelling : Cai Guo-Qiang Stories of Paintings.

Mijn naam is Lulu Wang. Ik ben schrijfster. Vandaag heb ik de eer en het genoegen u te begeleiden door zijn expositie. Net als Cai Guo-Qiang, ben ik opgegroeid in China en werkzaam in het Westen. Daarom herken ik veel van mezelf in zijn werken.

Ik probeer u, naar mijn eigen inzicht, achtergrondinformatie aan te reiken en hiermee een dimensie toe te voegen aan wat u hier ziet en hoort.

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of download boeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>

Papieren boek Adam en Eva in China nu beschikbaar zowel op webshop www.luluwang.nl als in alle boekhandels in NL en BE!

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

Lieve penvrienden,
Het papieren boek Adam en Eva in China (168 blz. €9,95) eindelijk gedrukt en op de markt is gebracht. Het is een mooi vormgegeven boek vol Chinese sprookjes en gaat o.a. over de verschillen tussen Chinees/Oosters en Westers geloof – momenteel krijgt dit onderwerp explosief veel aandacht.

Ik dank hartelijk de kunstenaar Jaap Vermeij die een prachtig cover voor dit boek heeft getekend!

Liefs,
Lulu

186012 Views

Hoera! Gratis internetboek/Book App/ eBook/Boekfilms/Dansvoorstelling (Papieren boek verschijnt in juni 2014) Adam en Eva in China staan klaar om je lees-, kijk-, luister- en multimediaplezier te geven!

3-3-2014 adam en eva ABC reeksZie >>> >>

150634 Views