Openingswoord of openingslezing voor tentoonstelling van kunstwerken

Ik heb net een concept opgesteld voor een openingswoord/openingslezing voor tentoonstelling van kunstwerken (die al dan niet door China geinspireerd zijn)
 
Optie 1, openingslezing, duur: 15-25 minuten of langer
 
– Hoe Chinezen naar de natuur kijken en hoe ze hun visie vertalen in de schilderkunst – Taoisme en kunstuitingen
– Hoe hun kijk op de natuur Shangshui schilderijen beinvloedt
– Hoe diep het idee van Fengshui geworteld is in het Chinese denken en in de Chinese kunst
– Hoe bovengenoemde de Chinese smaak in de kunst beinvloedt
– wat zijn sommmige verschillen tussen de Chinese kunst en Europese kunst?
——-seculair en religieus, zelfexpressie en weergave van werkelijkheid, kleuren gebruiken, kalligraferen en schilderen,
 
Optie 2, openingswoord, duur: 5-10 minuten of langer
 
Een of een paar oude Chinese sprookje(s) om de Chinese kijk op de schilderkunst te illustreren – e
 
– Aan het einde van de toespraak zal ik vertellen waarom ik van de schilderkunst houd. Sterker nog, ik werk vaak met hen samen voor mijn book apps http://www.xl-art.com/ en e-books, http://www.artinmotion.nl/.
Ik zou een drietal minuten kunnen gebruiken om de book app Nederland, wo ai ni te demonstreren met mijn iPad 2 en met een beamer. Ook zou ik graag willen vertellen dat in het huidige digitale tijdperk, de culturedisciplines grenzeloos met elkaar kunnen samenwerken. Zo laat ik zien hoe
hoe kunstwerken in dit digitale tijdperk makkelijk in apps geintegreerd kunnen worden, zodat de kunst, het woord en de muziek meer gaan leven en extra dimensies krijgen.
 
– Na afloop van de lezing, terwijl mensen aan het borrelen zijn, schrijf ik, desgewenst, met een Chinees penseel een persoonlijke boodschap voor de deelnemers van de opening in hun boeken (ze kunnen de boeken zelf meenemen of bij mij kopen).
 
Ik geef vaak lezingen samen met de sopraan en zangeres Xiaolan Ji. Ze is westers opgeleid in de muziek en zingt na mijn lezing een of twee traditionele Chinese liedje(s) met westerse zangtechnieken.
 

Met lieve en dankbare groet,
Lulu Wang
www.luluwang.nl