Persbericht: Nieuwe Lulu Wang “Lentelokroep” (poëziebundel) 7 feb. 2022 / 新闻通稿,《春·唤》,王露露之新作中荷双语诗集于2022年2月7日在荷兰出版

Den Haag, 7 februari 2022 – De Nederlands/Chinese schrijfster Lulu Wang gaat op de rijmende en tweetalige tour en laat haar tekst schilderen en zingen in gedichtenvideo’s. Vandaag verschijnt haar zestiende boek, de poëziebundel “Lentelokroep”, geschreven in zowel het Nederlands als het Chinees.

OVER “LENTELOKROEP
De vier seizoenen en talloze tinten van de liefde passeren de revue. Een ode aan de overtocht op de woelige baren naar het geluk.

Alle gedichten (NL en CN) zijn voorzien van een videovertolking, te bekijken via een QR-code onderaan elk gedicht, iets wat het lezen een extra dimensie geeft.

Het kwetsbaar eerlijke maar ook lyrische dat Lulu’s romans kenmerkt klinkt door in haar dichtkunst.

Lentelokroep” is geïllustreerd met 68 kunstwerken van de schilder Marcel Elisen en 5 kalligrafiewerken van F. Z. Wang. De gedichten in de video’s worden begeleid door tientallen muziekstukken van de componist/pianist Henk Wieman en zijn strijkorkest. Dit 268 bladzijden tellende boek met een hard cover en soft touch omslag is de vrucht van de samensmelting van dichtkunst, schilderkunst en muziek alsmede de samenwerking tussen de Chinese immigrant Lulu en haar nieuwe landgenoten Elisen en Wieman.


OVER LULU WANG
Lulu Wang werd op 22 december 1960 geboren in Beijing. Op haar vijfentwintigste verhuisde zij naar Nederland. Haar debuutroman Het Lelietheater (1997) werd een enorm succes. Hierna verschenen Brief aan mijn lezers (1998) , Het Witte Feest (1999) , Het tedere kind (1999) , Seringendroom (2002) , Het Rode Feest (2003), Bedwelmd, Heldere maan (2007) , Wilde rozen (2010) en Nederland, wo ai ni (2012) (NL) en Regenland, wo ai ni (2012) (BE), multimedia book app Zomervolliefde (2013) , de non-fictie Adam en Eva in China (2014), haar tweede gedichtenbundel Levenlangverliefd (2014), Chineeslekker (2017) en Nederwonderland (2018) .


Alle boeken van Lulu Wang zijn verkrijgbaar als papier boek in de boekhandels van Nederland en België als papieren boek en in haar webshop en als E-book.

Bekijk video over dit boekIntroductie Lentelokroep, nieuwe gedichtenbundel, feb 2022, Lulu Wang

—————–
NOOT VOOR DE REDACTIE

Lulu Wang is te bereiken via luluwanggz@gmail.com en op het tel.nr. /WhatsApp 06 5491 8954, www.luluwang.nl .

Voor meer informatie over de aan “ Lentelokroep” meewerkende kunstenaar Marcel Elise www.elisenart.nl
en componist/pianist Henk Wieman www.henkwieman.nl .

王露露 ,荷兰华裔作家,1997年出版荷兰语小说《荷花戏台》,荣获荷兰 “金书页文学奖”和意大利 “诺尼诺国际文学奖”。她的这部小说处女作展示了其与众不同的文学才华,被翻译成数十种文字,在近30个国家出版发行,受到读者广泛好评。迄今为止,王露露已出版15部中长篇小说,如《野蔷薇》、《明月》等畅销书。

她不仅在中荷双语小说创作领域颇有建树,在诗歌创作领域也是佳作频出。继诗集《爱满夏天》(2012)和《情燃毕生》(2013) 之后,

《春·唤》是她的最新力作,抒发了一位多情女子寻找真爱的心路历程。诗歌以四季交替铺陈开来,恰似一幅春去冬来的山水画映入读者的眼帘,既有风和日丽,柔情似水,也有电闪雷鸣,狂风暴雨, 语言质朴而明快,感情真挚而深沉,诗句恰似一行行温柔但难以拒绝的纤纤玉指, 打开读者的心扉,与其在悲欢离合中共鸣。

268页,精装版,丝绸般封面,73幅彩色插图(68幅荷兰画家Marcel Elisen的油画和5幅书法家的墨宝), 每首诗均配有视频,扫描每首诗歌下的二维码即可观看共计98个诗歌视频,诗歌有数十首荷兰作曲家Henk Wieman 的原创歌曲配乐.

国际媒体的书评:

“王露露文风个性鲜明,的确是一位天才作家。”

“Wang is an original, a writer of real talent.”

Jonathan Burnham Swarz,《纽约时报》

“她的文体瑰丽,含蓄但强有力… 感人至深”。

‘Een mooie, ingehouden maar krachtige stijl… Bijzonder aangrijpend.’

荷兰著名报纸 《鹿特丹商报》

NRC Handelsblad

“王露露是个不同凡响的女人”

‘Lulu Wang is een bijzondere vrouw.’

荷兰新闻社

GPD

Foto: Lulu Wang in haar woonstad Den Haag
Fotograaf: X.L. Huang