Thee-ei 茶葉蛋 – een Chinese collega van Mars

Terwijl een Europese treinreiziger met een reepje Mars zijn trek of stress stilt, pelt een Chinees voor hetzelfde doeleinde een thee-ei. Waarom Chinezen dit doen? Tja, ze kunnen jou ook vragen waarom je voor Mars kiest. Cultuur is net als je schoenen. Alleen jij kan, oftewel alleen je voeten kunnen, voelen of ze goed zitten.
Ingrediënten
10 stuks verse eieren
5 gram steranijs
5 gram gedroogde mandarijnschillen
5 gram kaneel
2 eetlepels Pu’er thee
150 ml sojasaus
1 theelepel zout
 
1. Was de verse eieren schoon met water.
2. Kook de eieren in een pan gevuld met koud water.
3. De eieren moet je goed onder water zetten.
4. Voeg 1 theelepel zout toe.
5. Kook de eieren circa 8 minuten op middelhoog vuur.
6. Schep de gekookte eieren op en zet ze onder koud water.
7. Nadat de eieren zijn afgekoeld, pel voorzichtig de schil los.
8. Voeg Pu’er thee , sojasaus, steranijs, gedroogde mandarijnschillen en kaneel toe in een lege pan.
9. Voeg eieren en water toe.
10. De eieren moet je goed onder water zetten.
11. Kook de eieren op een zacht vuur of in een elektrische rijstkoker voor ongeveer 1 uur.
 
Foto: Recept geschreven en thee-eieren bereid door Dim Sum Restaurant Full Moon.
Noot van de auteur: Waar kun je thee-eieren eten in Nederland of België?