Verslag door www.dichtbij.nl van o.a. Lulu´s voordracht op haar boekpresentatie op 22 dec. 2012 in de Oude Kerk van Charlois, op het slotconcert van Charlois 550

Natte Kerstmarkt en prachtig concert als slotmanifestatie Charlois 550
REGIO | 23 december 2012 | reageer | Door Rein Wolters, dichtbij-meeschrijver

Popkoor Pop-Up uit Oud-Beijerland gaf een schitterend en veelzijdig concert als afsluiting van de feestelijkheden van Charlois 550. Links de bijzonder dynamische dirigente Inge Rambags. (Foto: Rein Wolters, Rein Wolters)

ROTTERDAM – Lovende woorden namens het stadsbestuur, een gouden speld voor manifestatie-coördinator Joop van der Hor en een heerlijk concert door popkoor Pop-Up uit Oud-Beijerland. De loftuitingen konden zaterdag 22 december niet op in de Oude Kerk van Charlois.
Wethouder H.M. de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) complimenteerde namens ‘de Coolsingel’ de jubilerende deelgemeente met de maar liefst 272 activiteiten, die vanaf 14 april zijn gehouden in het kader van Charlois 550 jaar.

De Jonge benadrukte dat Charlois, hoewel het sinds 1973 bestaande instituut deelgemeente gaat verdwijnen, zeker nog 550 jaar zal voortbestaan. Op welke wijze maakt Ed Goverde, de op papier laatste voorzitter van Charlois, op donderdag 24 januari bekend op de dan ook laatste nieuwjaarsbijeenkomst van zijn politieke en ambtelijke organisatie.

Niet alle Charlois 550-activiteiten waren even geslaagd, werd zonder schroom toegegeven, maar het merendeel wél. Zeker geslaagd was het drie dagen eerder gehouden ‘onderwaterontbijt’ in de voetgangersbuis van de Maastunnel. Een kleine tweehonderd genodigden deden zich er tegoed aan verse broodjes, koffie, jus d’orange, thee en melk. Ook werd er een miniconcert gehouden.

Jammer dat op de slotdag de jaarlijkse Kerstmarkt van het Blommenfestijn rondom de Oude Kerk letterlijk in het water viel, want het bleef onophoudelijk regenen. Het werd daarom niet zo druk als andere jaren, maar de sfeer was er niet minder om.

Sfeervol, gezellig en waardig was de slotavond met als hoofdschotel het optreden van het bijna honderd leden tellende popkoor Pup-Up uit Oud-Beijerland. In dirigente Inge Rambags heeft het koor een bevlogen en dynamische leidster. Ze moet Tina Turner als haar grote voorbeeld hebben, want het is een lust de beweeglijke en expressieve vrouw aan het werk te zien. Ze kreeg er ook menig open doekje voor.

Applaus was er ook voor de Chinese schrijfster Lulu Wang, die een leuke voordracht hield en haar nieuwste boek presenteerde. Het eerst exemplaar ging naar deelgemeentevoorzitter Ed Goverde, die zei het te zullen koesteren als een kostbaar bezit. Als laatste werd manifestatie-coördinator Joop van der Hor in het zonnetje gezet voor zijn nimmer aflatende inzet, waardoor Charlois 550 een bijzonder hoofdstuk heeft toegevoegd aan de historie van Charlois. Tenslotte was er – naast koffie en een bijzondere krentenbol in de pauze – nog een drankje in een tent naast de kerk. En ook toen plensde het gestaag door, ook dat kon niet op.
Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 24 december 2012

Fotograaf: Theo Benschop.