Vierentwintigste lezers´reactie op Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE): kleine pareltjes van fijne situatie humor

P. schreef:

Ik moet opletten dat ik je niet teveel vlei want het zijn kleine pareltjes van fijne situatie humor. Ze zijn ook heel teder en evenwichtig en sluiten aan bij wat Lucebert bedoelt wanneer hij schrijft dat alles van waarde weerloos is.

Je zou die lange Nederlanders met hun rare gewoonten in hun hemd kunnen zetten maar je doet het lekker niet, dat maakt het zo herkenbaar maar ook zo teder. Het mededogen is wederzijds bedoeld en dat is net zo knap… Net omdat de overslag rap is gemaakt.

Is het al niet raar hoe een Nederlander Vlaanderen bekijkt en omgekeerd, hoe meer moet het dan niet zijn voor iemand die uit China komt en geconfronteerd wordt met die toch wel rare gebruiken. Deed me denken aan Godfried Bomans in “Een Hollander ontdekt Vlaanderen” maar dan als een snoepdoos waar je af en toe eens in moet kunnen verwijlen en genieten.

Chapeau, goed gedaan.

– Laatst nieuws: Nu is het papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE) te koop zowel in alle Nederlandse en Vlaamse boekhandels als in Lulu´s webshop.

– Als u het boek in Lulu´s webshop koopt, signeert Lulu niet alleen het boek voor jou maar ze schrijft erin ook een persoonlijke boodschap voor jou of voor degene aan wie je het boek cadeau doet(Collector´s item). ze zet in het boek een Chinese stempel, waarop staat: ´Als je tevreden bent, word je in één keer klaar!´

<<< << Bestel het papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE).

Download hier de Androidversie van de book app Nederland, wo ai ni (€7,99).

Download hier de Appleversie van de book app Nederland, wo ai ni (€7,99).