Welkom op de boekpresentatie van ´Nederland, wo ai ni´ in de stad waar het verhaal zich afspeelde – Maastricht – op zo. 24 feb. 2013

Datum: Zondag 24 februari 2013
Tijd: 14:00
Plaasts: Selexyz dominicanen Maastricht
Bijzonderheid: Sopraan Xiaolan Ji zingt Chinese en westerse liederen
Dominikanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht

Op zondag 24 februari presenteert Lulu Wang haar humoristische novelle Nederland wo ai ni (‘Nederland, ik houd van jou’) op papier. Eerder verscheen het boek al als interactieve app. Burgemeester van Maastricht Onno Hoes neemt het eerste exemplaar in ontvangst en voert een openbaar gesprek met Lulu over dit boek en ermee verwante onderwerpen.

Over Nederland, wo ai ni

In 1986 kwam de jonge vrouw Qiangwei van China naar Nederland om Chinees te doceren aan een Maastrichtse hogeschool. Een vliegreis van tien uur bracht haar niet alleen van de ene wereld naar de andere, maar ook van het ene tijdperk naar het andere. Het hoofd bieden aan cultuurshocks was een dagtaak voor Qiangwei. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen schetst dit boekje een Chinese kijk op Nederlandse gewoonten en gebruiken.

Over de auteur

Lulu Wang (1960) is geboren in Beijing en kwam op 25-jarige leeftijd naar Nederland. Ze debuteerde in 1997 met de roman Het lelietheater, die een enorm succes werd. Hiervoor kreeg ze het Gouden Ezelsoor en werd bekroond met de Nonino Internationale Prijs voor Literatuur. Hierna verschenen acht andere succesvolle boeken. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 1,4 miljoen exemplaren van verkocht. Nederland, wo ai ni is haar tiende boek.

– Laatst nieuws: Nu is het papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE) te koop zowel in alle Nederlandse en Vlaamse boekhandels als in Lulu´s webshop.

– Als u het boek in Lulu´s webshop koopt, signeert Lulu niet alleen het boek voor jou maar ze schrijft erin ook een persoonlijke boodschap voor jou of voor degene aan wie je het boek cadeau doet(Collector´s item). ze zet in het boek een Chinese stempel, waarop staat: ´Als je tevreden bent, word je in één keer klaar!´

<<< << Bestel het papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE).

Download hier de Androidversie van de book app Nederland, wo ai ni (€7,99).

Download hier de Appleversie van de book app Nederland, wo ai ni (€7,99).