Heldere maan


Roman, 2007, 464 blz.
Verkrijgbaar als
– Papieren boek €9,95 en
– Multimedia Book App en eBook vanaf €3,49

Synopsis

 

Passages uit dit boek

Lulu in gesprek met haar dierbare lezers

 

Jian, geboren en getogen in Beijing, en pas afgestudeerd, trekt met zijn vrienden het binnenland in, op zoek naar avontuur.Mingyue (Heldere maan) is opgegroeid in een Boeddhistisch klooster, omringd door tweeënzeventig monniken, ver van de bewoonde wereld. Ze heeft nog nooit een meisje van haar leeftijd gezien en weet niet hoe een zee en golven eruitzien.Mingyue en Jian vormen twee tegenpolen die door een speling van het lot in elkaars armen worden gedreven. Dan ontdekt Jian wat Minyue’s taak is in het klooster, en krijgt geluk voor Mingyue een andere betekenis.

 

‘Volgens mij is het paradijs niets anders dan onze fantasie. Daarin kunnen degenen beminnen die wij willen en worden we bemind door personen naar keuze. Literatuur is een weg naar het paradijs. Dankzij de fantasie van schrijvers krijgen lezers vleugels,’ zegt Lulu Wang in een interview.

<<< << Download Book App / E-book Heldere maan vanaf € 3,49
<<< << Bestel papieren boek Heldere maan, € 9,95

2 reacties op “Heldere maan

 1. J. schreef op 6 juni over Heldere maan:

  Ik ben al een eind gevorderd in Heldere Maan en vindt het heel boeiend en mooi.
  Het bouwt ook mooi op.
  Vooral de omschrijving hoe de liefde met verschillende invalshoeken gezien en beleefd kan worden vindt ik erg goed omschreven.
  Met het lezen kan ik dan lekker wegdromen en mijzelf verplaatsen naar een droomwereld toe.

 2. R. schreef:
  Wil je zeggen dat ik Heldere Maan erg waardeer. Maar ik kan het niet goed verwoorden. Het boek raakt me zeker. Heb het vandaag uitgelezen.
  Het is erg fraai, door de vele wijsheden en mooie verhalen. Maar ook de (taal)grapjes, natuurbeschrijvingen en de lijnen. Soms moest ik zinnen herlezen. Vind het ook droevig en moet even loskomen van het einde. Of berusten dat het zo eindigt, alhoewel het uiteindelijke einde ook helder of licht is.
  Op gegeven moment had ik het idee dat er iets zwaars boven “mijn hoofd hing”, toen Jian nog in het klooster verbleef maar het tot een breuk leek te komen.
  Ik weet niet of ik alles meteen begrepen heb. Maar Heldere Maan is voor mij heel bijzonder.
  Dankjewel Lulu! Je hebt een geniale geest, alleen al dat je dit boek geschreven hebt…
  Veel succes met de geboorte van je nieuwe app/boek.
  Hartelijk groet, liefs.
  R.