Lulu Filmstudio

boekfilm

Nieuws >>> >>

Agenda >>> >>

 • Per categorie verdeelde films, zie kolom rechts—>

 • Synopsis Adam en Eva in China >>> >>

 • Op een rij: alle Boekfilms Adam en Eva in China >>> >>

 • Recente films en video’s over Lulu Wangs boeken en lezingen >>> >>

 • Archief: TV-/Radio-/Youtubefilms over Lulu >>> >>

 • Gratis Internetboek >>> >>

 • Thema’s in Adam en Eva in China – Alfabetisch >>> >>

 • Thema’s in Adam en Eva in China – Chronologisch >>> >>

 • Multidisciplinaire samenwerking met kunstenaars, filmmakers, choreografen/dansers, mode-ontwerpers en musici >>> >>

 • Over de studio

  Lulu wang in tvimage

  Film Studio Lulu Wang is in april 2014 opgericht. De première van haar eerste Boekfilmreeks Adam en Eva en China vindt plaats samen met de uitgave van het gelijknamige Gratis internetboek/Book App/eBook op 1 mei 2014 in Viming Culture Club te Den Haag – een van de eerste Chinese culturele centra in Nederland. Papieren boek Adam en Eva in China volgt in juni 2014.

  Schrijven is een vorm van expressie. Lulu houdt zo hartstochtelijk van schrijven dat ze andere uitingsvormen probeert te benutten om literatuur als een diamant te doen schitteren, met legio facetten tegelijk.

  koffietijdsamen

  Film

  De filmkunst is ook een uitingsvorm. Lulu probeert literatuur op de filmdoek/de beeldbuis/beeldscherm te vertolken. Haar bovengenoemde Boekfilmreeks is te zien in haar Gratis internetboek/Book App/eBook(en dmv QR code ook in de papieren boek dat in juni 2014 verschijnt) die op 1 mei 2014 in de Viming Culture Club te Den Haag worden gepresenteerd, samen met een dansvoorstelling eveneens gebaseerd op Lulu’s nieuwe boek. Dat laatste is een co-productie van de Dansgroep Groundbrekers en het Lulu Theater.

  foto (28)

  Film Studio Lulu Wang

  In 2012 werd Lulu de co-producer van Special Offer, een korte speelfilm gebaseerd op Nederland, wo ai ni. De filmmaker was Jimmy Tai. Na de succesvolle samenwerking heeft Lulu in 2014 Film Studio Lulu Wang opgericht.

  A. Jimmy Tai Films heeft een film gemaakt gebaseerd op Nederland, wo ai ni (2012), een novelle van Lulu Wang. Lulu Wang heeft meegewerkt aan de productie.

  B. Film Studio Lulu Wang heeft een script geschreven voor een promotiefilm van VCHO

  tv_02

  Nieuwe uitdagingen

  Nu is Lulu bezig om een eigen praatprogramma op de beeldbuis/het beeldscherm te brengen en om documentaires te maken die verband houden met haar kernactiviteit – literatuur en met haar wens – een brug te bouwen tussen Nederlanders/Belgen en Chinezen, tussen de culturen van NL/BE en China.

  Beeld 1: Jaap Vermeij
  Foto 1: Tijdens interview NPO, fotograaf: Theo Benschop
  Foto 2: Tijdens interview Koffietijd
  Foto 3: Met visagiste Amy Xia, fotograaf: Amy Xia
  Foto 4: Tijdens interview Felderhof ontmoet…