Artikel in Boekenkast.BE over persvoorstelling voor Regenland, wo ai ni (BE)

Lulu Wang stelt haar tiende boek ‘Regenland, wo ai ni’ voor in Antwerpen

Donderdag 13 december stelde de Chinees-Nederlandse auteur Lulu Wang haar nieuwste boek ‘Regenland, wo ai ni’ voor op het stadhuis te Antwerpen.
Schepen van cultuur Philip Heylen was zeer vereerd met de komst van Lulu en heette haar hartelijk welkom in Antwerpen. De schepen mocht tevens ook het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

‘Regenland, wo ai ni’ is de Vlaamse versie van het boek ‘Nederland, wo ai ni’. We vroegen aan Lulu waarom een Nederlandse en een Vlaamse titel?

“Sinaasappel heet in Noord-China ‘Zhi’ en in Zuid China ‘Ju’. Want dit fruit smaakt door het koude, droge noordelijke klimaat anders dan in het warme, vochtige zuiden.
Mijn novelle heet in het noorden ‘Nederland, wo ai ni’ en het zuiden ‘Regenland, wo ai ni’. Een voor mijn dierbare Nederlandse lezers en een voor mijn lieve Vlaamse lezers.

Behalve de titel is de rest van het boek precies hetzelfde. De belevenissen van de hoofdpersoon hebben een universeel karakter als het gaat om verschillen tussen China en West-Europa, Oost en West.

Dus, alleen de schil van de sinaasappel ziet er anders uit. Het sap eronder is even zoet”, aldus de sympathieke Lulu Wang.

Lulu Wang was niet alleen naar Antwerpen afgezakt. De aanwezigen werden aangenaam verrast door Xiaolan Ji, sopraan en halffinalist Holland ‘s got talent 2011. Zij zong een traditioneel Chinees liedje en de Chinese versie van ‘Con te Partiro’. Xiaolan Ji is een dame met talent, wat een stem!

Het boek
In 1986 kwam Qiangwei op vijfentwintigjarige leeftijd van China naar Maastricht, Nederland. Hier ging ze Chinees doceren aan de hogeschool. Een vliegreis van tien uur bracht haar niet alleen van de ene wereld naar een andere, maar ook van het ene tijdperk en het andere. Het hoofd bieden aan cultuurshocks werd een dagtaak voor haar. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen schetst dit boek een Chinese kijk op de Nederlandse gewoonten en gebruiken.

‘Regenland, wo ai ni’ is een humoristische novelle waarin Lulu Wang haar verhaal vertelt in korte hoofdstukken. Een boek dat je met plezier leest en ook de prachtige tekeningen van Xiaoling Huang zijn zeker het vermelden waard.

ISBN: 9789082004717 – Hardcover – 124 blz. – Prijs: € 12,50 – Uitgeverij: Lulu Wang, verdeling door BOOXXE

Meer info over Lulu Wang op www.luluwang.nl