Artikel in Couturekrant.nl over de tulpenjurk van Marika Houkes

Lulu Wang presenteert nieuwe BookApp
 
postdateicondinsdag 12 juni 2012 22:25
postauthoricon Geschreven door Redactie
 
© Foto: (in deze blog is de foto gemaakt door Lucilla Houkes)
 
Onlangs werd in samenwerking met het Residentie Orkest in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag door Lulu Wang haar nieuwste en tiende boek “Nederland, wo ai ni (Nederland ik houd van jou)” gepresenteerd in de vorm van een BookApp.
 
De altijd aktieve auteur Lulu Wang heeft persoonlijk digitaal haar nieuwe vooruitstrevende BookApp voorbereid. Dat was best een prestatie want de nieuwe door Lulu Wang in eigen beheer ontwikkelde BookApp is een literaire innovatie
 
Bij de officiële muzikale presentatie verscheen Lulu Wang in Den Haag in deze opvallende Maraque-Tulpenjurk. De galajurk werd ontworpen door ontwerpster Marika Houkes. Een ‘Tulpenjurk’ ontworpen door een designer uit ’tulpenland’ Nederland was namelijk een grote wens van Lulu Wang.
 
Voor haar nieuwste roman heeft Lulu Wang zich volledig ingezet om er een interactieve en persoonlijke beleving van te maken. De nieuwe Book App ‘Nederland, wo ai ni’ (Nederland, ik houd van jou), is een humoristische novelle.
 
Deze gaat over Qiangwei die in 1986 van China naar Nederland kwam. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen schetst het nieuwe boek een Chinese kijk op de Nederlandse gewoonten en gebruiken. Ingebouwd zijn een forum en thema-discussies en ruim 80 zijlijnen rondom het hoofdverhaal. Verder 16 illustraties, 350 foto’s, 12 muziekstukken en 3 korte films die aan de lezer een waar interactief literair leesfestijn bieden.
 
Prijs: € 7,99. Nu verkrijgbaar in diverse App Stores. En via luluwang.nl
 
Het op papier gedrukte boek volgt alsnog.