‘De boekapp past echt in deze interactieve tijd…’ Recensie over Nederland, wo ai ni door Diane Kooistra op http://alifefullofdiscoveries.wordpress.com/

Diane Kooistra

Recensie interactieve boekapp van Lulu Wang

Nederland, wo ai ni (Nederland, ik houd van jou), humoristische novelle. In 1986 kwam Qiangwei van China naar Nederland. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen schetst dit boekje een Chinese kijk op de Nederlandse gewoonten en gebruiken.
Ingebouwd forum, themadiscussies, ruim 80 zijlijnen rondom het hoofdverhaal, 16 illustraties, 350 foto’s, 12 muziekstukken en 3 korte films bieden de lezer een interactief literair leesfestijn.

Te koop in de ITUNES en Google Play voor €7,99, ook een versie voor Windows 8

Recensie:

Nederland wo ai ni is een leuke kennismaking met mijn eigen land door de ogen van de Chinese Qiangwei (Lulu Wang) Na alle negatieve dingen die de afgelopen tijd in het nieuws komen over ons land is dit boek een heerlijk verhaal, grappig en ontroerend. Een Chinese student komt in Nederland terecht. Vanuit een studentenhuis in Maastricht leert ze ons land en mensen kennen. Verbaast zich over volle- en halfvolle melk, pornofilms, 2 dagen nietsdoen in het weekend enz. Lulu vertelt zo vrolijk en ongerept over deze dingen dat je bijna vergeet dat ze een gerenommeerde internationaal bekend auteur is die ik al heel lang bewonder. Ze is gewoon een meisje bij ons uit de straat.
Tot zover het verhaal, het verhaal is een app met heel veel extra’s.
Extraatjes waar ik in het begin mee zat te worstelen. Het duurde even voor ik alles ingesteld had en aan “het werk” kon. Je kunt dit boek namelijk gewoon lezen, als man of als vrouw lezen. In de dag- of nachtversie lezen, met of zonder muziek lezen en ondertussen het verhaal afwisselen met foto’s, krantenartikelen, filmpjes. Ik heb eerst het verhaal gelezen en me daarna bezig gehouden met de extraatjes. Best leuk om te doen. Ik leerde Qiangwei beter kennen door de foto’s. Toch heb ik op een gegeven moment niet alles bekeken omdat het best veel is.

Lulu legt op het eind uit hoe dit allemaal tot stand is gekomen en er zijn nog een aantal boekfragmenten te lezen.

De boekapp past echt in deze interactieve tijd waarin er mensen zijn die niet genoeg hebben aan “gewoon een boek met een verhaal”.
Mijn conclusie is; het verhaal was leuk genoeg, de foto’s zijn mooi maar veel en de stukjes en fragmenten die nog na het verhaal volgen achterin het boek zorgen ervoor dat dit zeker niet het laatste is wat ik van Lulu Wang zal gaan lezen.

1。Nederland, wo ai ni

screen320x480

Klik hier om het boek te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:
NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

 • Een uitgebreide multimedia en interactieve book app, €7,99
 • Apple versie Nederland/Regenland, wo ai ni
  Android versie Nederland/Regenland, wo ai ni

 • Papieren boek, €12,50 euro
 • (Lulu zal het boek voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap)
  – NL versie Nederland, wo ai ni
  – BE versie Regenland, wo ai ni

  2。algemeen verkoop

  屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

  Klik op het plaatje en bestel >>> >> Lulu’s boeken als book app en ebook vanaf 1,89 euro en Lulu’s papieren boeken vanaf 5,95 euro