Een lieve lezer V. over Lulu’s lezing in Hetpaleis te Antwerpen op 22 april

antwerpenhanshavital

Beste Lulu, wanneer je dit leest zit je in het verre China. Ik ben heel blij dat ik je ontmoet heb en had nog langer met je willen praten maar ja er waren nog zoveel mensen die met je wilde praten en je moest ook signeren, dat ik je niet langer wou storen.

Je lezing was echt goed. Jij vroeg wat ik er goed aan vond en ik stond even met mijn mond vol tanden behalve dat ik zei dat je een verstandige en wijze vrouw bent. Ik kan het niet zo bloemrijk omschrijven zoals de chinezen, bijvoorbeeld : mijn oren verschrompelden en mijn tanden vielen uit door schaamte bij het aanhoren van jou prachtige zinnen die ik nooit had kunnen uitspreken” hahaahaaa …

Het was een beetje confronterend misschien, jij hebt ons doen nadenken door het verschil in westerse en oosterse gewoonten en denken uit te leggen. Dat vond ik geweldig. Ja wij moeten meer relativeren en niet alles in goed en kwaad zien. Jij kan mooi vertellen en je bent grappig. Ook Lulu ben jij zo een levenslustige vrouw, steeds lachen, optimistisch, dit breng je over op mensen zodat zij (wij) ons ook happy voelen. Dus proficiat en dank voor je voordracht en wijze woorden. Ook de sopraan had een prachtige stem en zong heel mooi.

Nu ga ik je boekje Regenland wo ai ni lezen en laat je nog wel weten hoe ik het vond. Nog een leuk verblijf gewenst in China en tot later.

Dikke knuffel
V.

Foto genomen door V. tijdens de lezing