Een unieke entourage voor exclusieve ontmoetingen ter stimulering van met name culturele uitwisselingen tussen Oost en West in het algemeen en Nederland/België en China in het bijzonder.
Fotogalerij >>> >>
Nieuws en media >>> >>
Agenda >>> >>
Terugblik >>> >>
‘露露茶室’中文版 >>> >>
Welkom in het Lulu Theehuis! Het Lulu Theehuis bevindt zich in de tuin van Lulu’s woning in Den Haag. Toegang alleen voor genodigden. Het bevindt zich op een bosrijk gebied achthonderd meter van het Haagse strand.
Het is een plaats waar kleinschalige en exclusieve culturele activiteiten worden georganiseerd. Het is tevens een concept. Op verschillende locaties en in samenwerking met verscheidene partijen organiseert Het Lulu Theehuis dergelijke activiteiten.
Het Lulu Theehuis streeft ernaar een steentje bij te dragen aan de communicatie tussen Oost en West in het algemeen en uitwisselingen (met name op culturele gebieden) tussen Nederland/België en China in het bijzonder, met als doel internationale samenwekingen te stimuleren.
1. Ontmoeting
Hier ontmoeten Europese en Chinese vakmensen (met name op culturele gebieden) elkaar.
Op de foto: Dhr. Eric Huang, adjunct-directeur van China Cultural Center in The Hague in gesprek met dhr. v.d. Meulen, algemeen directeur van Koninklijk conservatorium Den Haag.
2. Seminar, mini-symposium, paneldicussie en receptie
Hier worden lezingen, semninars en mini-symposia gehouden over uiteenlopende (met name culturele) onderwerpen.
Op de foto: mini-symposium/receptie nav Eendaags Chinees Dansfestival in Nederland, 18 maart 2018.
Hier vinden paneldiscussies plaats.
Op de foto: dhr. v.d. Meulen, bekende choreograaf mw. Karin Post en delegatie van dansers uit de Provincie Jiangsu, China in een paneldiscussie over overeenkomsten en verschillen in de moderne dans (en dansmuziek) tussen Nederland en China.
Hier worden recepties gehouden.
Op de foto: dhr. Yang Xiaolong, hoofd van Culturele zaken van de Ambassade van de Volksrepubliek China in Nederland, geeft een lezing over de huidige gang van zaken op het gebied van culturele uitwisselingen tussen China en Nederland.
Op de foto: Dhr. Liu Zhongbao, voorzitter van de Associatie van artiesten en schrijvers van de Provincie Jiangsu, China, spreekt over de moderne Chinese dans.
Hier treden bekende musici op.
Op de foto: cellist Maya Fridman speelt een stuk moderne compositie.
Hier treden bekende dansers op.
Op de foto: Zhang Shuya, een van de topdansers in China, voert de dans ‘Jasmijn’ op.
Op de foto: een van de spelers van de dansvoorstelling ‘Borduurmeisje’.
Op de foto: de hoofdrolspeelster van de dansvoorstelling ‘Kraaiman’ laat de aanwezigen van de dans ‘Impressie van de wind’ genieten.
Hier proeven de genodigen Chinese en Westerse amuses bereid door chefkoks in Europese of Chinese restaurants van klasse
peti fours bereid door goede bakkers of voedselkunstenaars.
Europese en Chinese wijnen zorgvuldig uitgekozen door wijnspecialisten of gastronomen
en een aantal soorten thee uitgekozen en persoonlijk gezet door vakmensen in thee of in het uitvoeren van de theeceremonie.
Hier genieten de genodigden van muziekopredens van getalenteerde Europese en Chinese artiesten
Onder het genot van amuse en drank/thee nemen ze deel aan een van onderstaande activiteiten:
3. Lezing: gegeven door experts over Chinese en Europese cultuur, cultuurverschillen tussen Europa en China en over andere onderwerpen, bijvoorbeeld, zakendoen met China.
4. Presentatie:Europese en Chinese vakmensen, artiesten en kunstenaars presenteren aan de genodigden van Het Lulu Theehuis hun nieuwste werken.
Column, audio- en videoprogramma
De ontmoetingen en presentaties worden tot Lulu’s column gemaakt in het prestigious Chinees tijdschrift World Affairs 《世界知识》en op audiobanden- en/of videobeelden vastgelegd en tot een Chinees- en Nederlandstalig programma gemaakt, dat (met name het audioprogramma) dagelijks uitgezonden wordt op Lulu’s bekender geworden Chineestalige Wechatplatform ‘小猫儿苏黎’ en via andere kanalen van de internationale social media.
Per dag luisteren naar of lezen duizenden mensen in China Lulu’s column en audioprogramma. Zo probeert Lulu een brug te bouwen tussen haar twee geliefde landen China en Nederland.
Foto’s: Gemaakt tijdens soortegelijke activiteiten of afkomstig van Googlebeelden.