Lulu Theehuis

‘露露茶室’中文版 >>> >>

Nieuws >>> >>

Agenda >>> >>

Salon 8 in het Lulu Theehuis >>> >>

Welkom in het Lulu Theehuis! Het Lulu Theehuis bevindt zich in de tuin van Lulu’s woning in Den Haag. Toegang alleen voor genodigden.

Thee zuivert
ons hart / 茶以清心

Het Lulu Theehuis is opgericht op de 24 april 2017 ter gelegenheid van de mediapresentatie van Lulu’s veertiende boek Chineeslekker .

Het Lulu Theehuis streeft ernaar de communicatie, het wederzijds begrip en de wederzijdse waardering tussen Oost en West te stimuleren.

Het Lulu Theehuis bevindt zich op een bosrijk gebied achthonderd meter van het Haagse strand. Het is niet alleen een plaats waar kleinschalige en exclusieve (met name culturele) activiteiten worden georganiseerd, het is tevens een concept. Op verschillende locaties en in samenwerking met verscheidene partijen organiseert Het Lulu Theehuis dergelijke activiteiten.

Ontmoeting

Hier ontmoeten Europese en Chinese vakmensen en anderen (met name op culturele gebieden) elkaar, zodat ze elkaar kunnen leren kennen en met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Chinese-Europese Afternoon Tea*

Hier proeven de genodigen Chinese en Westerse amuses bereid door chefkoks in Europese of Chinese restaurants van klasse

peti fours bereid door goede bakkers of voedselkunstenaars.

Europese en Chinese wijnen zorgvuldig uitgekozen door wijnspecialisten of gastronomen

en een aantal soorten thee uitgekozen en persoonlijk gezet door vakmensen in thee of in het uitvoeren van de theeceremonie.

Hier genieten de genodigden van muziekopredens van getalenteerde Europese en Chinese artiesten

en van de (recente) werken van getalenteerde Europese en Chinese kunstenaars.

Onder het genot van amuse en drank/thee nemen ze deel aan een van onderstaande activiteiten:

1. lezing:gegeven door experts over de Chinese cultuur en over cultuurverschillen tussen Europa en China

2. Conversatie tussen vakgenoten:Chinese vakmensen op verschillende (met name culturele) gebieden converseren met hun Europese vakgenoten en ze wisselen met elkaar van kennis en ervaring uit

3. Samenkomst :Chinezen die Europa bezoeken, Chinezen die in Europa wonen en autochtoon-Europeanen praten met elkaar over hun respectievelijke Europese en (indien ze naar China zijn geweest) Chinese ervaring. Zo leren ze van elkaar beide continenten en diens cultuur kennen op een aangename en persoonlijke manier.

4. Seminaar:vakmensen vertellen aan Chinezen in Europa over zaken die voor die voor Chinezen belangrijk zijn voor hun acclimatisatie, bijvoorbeeld, het onderwijs, de gezondheidszorg, het wetsstelsel (inclusief de ondernemings- en fiscale rechten), verzekeringen, wonen en vrijetijdsbesteding

5. presentatie:Europese en Chinese vakmensen, artiesten en kunstenaars presenteren aan de genodigden van Het Lulu Theehuis hun nieuwste werken.

6. Lulu persoonlijk

A. Delen:Lulu vertelt aan haar Europese en Chinese gasten

over haar schrijverschap, haar leven en haar geestelijke rijkdom door het forenzen tussen Nederland en China.

B. Introduceren: Lulu introduceert, voor zover haar kennis en ervaring haar in staat stellen, aan haar Chinese gasten over de rijke geschiedenis en cultuur van en het leven in Europa

C. Voorlezen:Lulu lees voor uit haar eigen werken voor haar Europese gasten of ze leest voor uit haar Chinese korte verhalen voor haar Chinese gasten.

D. Zakenbespreking of gezelligheid:hier voert Lulu besprekingen met haar zakenpartners en ze brengt met haar vrienden gezellige uren door.

*Indien nodig kan het concept van de Chinese en Europese Afternoon ook in de avonduren gerealiseerd worden.

Column, audio- en videoprogramma

De ontmoetingen en presentaties worden tot Lulu’s column gemaakt in het prestigious Chinees tijdschrift World Affairs 《世界知识》en op audiobanden- en/of videobeelden vastgelegd en tot een Chinees- en Nederlandstalig programma gemaakt, dat (met name het audioprogramma) dagelijks uitgezonden wordt op Lulu’s bekender geworden Chineestalige Wechatplatform ‘小猫儿苏黎’ en via andere kanalen van de internationale social media.

Per dag luisteren naar of lezen duizenden mensen in China Lulu’s column en audioprogramma. Zo probeert Lulu een brug te bouwen tussen haar twee geliefde landen China en Nederland.

Lezing/Afternoon Tea voor select groep Chinese toeristen >>> >> 

Noot voor mogelijke zakenpartners

Als u belangstelling hebt met Het Lulu Theehuis samen te werken om activiteiten te ontplooien voor zowel Nederlanders als Chinezen die Nederland zakelijk of prive bezoeken, neem aub >>> >> met Lulu op.

Noot voor mogelijke gasten

Als u belangstelling hebt om deel te nemen aan de activiteiten (zie Agenda hierboven) van Het Lulu Theehuis, neem aub >>> >> met Lulu op.

Foto’s: Gemaakt tijdens soortegelijke activiteiten of afkomstig van Googlebeelden.