Fotogalerij Lulu Theehuis

Over het Lulu Theehuis >>> >>
Een unieke entourage voor exclusieve ontmoetingen ter stimulering van met name culturele uitwisselingen tussen Oost en West in het algemeen en Nederland/België en China in het bijzonder.

Lulu Theehuis: Architect Thian Lok Oei, bouwer S. H. Zhang, gebouwd in 2017, verbouwd in 2018

Bamboeplant, kersenboom en kraanvogel staan in China bekend als drie symbolen van wijsheid

Hoefijzerstoelen in Mingstijl. De onderkant van de theetafel in bamboemotief. De wierookbrander in de vorm van het mytisch dier Qilin. De salontafel is eigenlijk een dekenkist om erin een deel van de bruidschat voor de dochter te bewaren.

Windlicht dat eerder schaduw dan licht verspreidt. De meditatiekunst leert ons om in rust – yin/schaduw/duisternis – naar onze innerlijke vrede terug te keren.

Tafereel uit de klassieke roman Sanguo Yanyi (Romantiek van de drie koninkrijken).

Antiek kamerscherm waarop het leven van een Chinese adel (mandarijn) van veeleer wordt afgebeeld. Op de blauwe lampion staan vlinders en vogels – favorieten van de Chinese welgestelden – geschilderd.

Chinees bruiloftsbed, oftewel Chinese slaapkast, ontworpen door architect Thian Lok Oei en uitgevoerd door S.H.Zhang. Beddensprei en kussens met bruilofsmotieven.

Wandlampen in de stijl van traditionele Chinese handlantaren gemaakt van bamboestokken.

Theelicht in een terracotta kom in de stijl van Chinees platteland. Kruk van Chinese boeren, die ook dienst doet als draagbare ladekast.

Blauwe hardsteen uit China, die vaak gebruikt worden in Chinese tuinen en patio’s. Boeddha die zwijgzaam de mens en de wereld zegent.

Hommage aan Gautama Boeddha die onder de bodhiboom Bodhi (verlichting) bereikte.

Wanneer de zon naar beneden gaat, schemert licht door de bamboeplant en werpen pagoda’s schiderachtige lichtmotieven op de vloer van blauwe hardsteen.

Men associeert avond met romantiek en gezelligheid. Avonduren zijn ook ideaal om te mediteren en tot bezinning te komen.

Lulu Wang hoopt u om op een geschikt moment welkom te mogen heten in het Lulu Theehuis.