Krantenartikel over Lulu’s lezing in Emmen 30-1-2013: Lulu Wang maakt kennis met Emmen.nu

op donderdag 7 februari 2013 16:00

Lulu Wang – Richard N. van Vliet
Emmen – Lulu Wang gaf ruim een week geleden een lezing in de bibliotheek van Emmen. Dat stond al een maand eerder gepland, maar toen werd de lezing vanwege sneeuwval afgeblazen.

De in China geboren schrijfster vertelde boeiend over haar leven en werk. In haar werk verwerkt zij vaak herinneringen en ervaringen vanuit het verleden. Bijzonder was het moment dat de schijfster deze krant onder haar neus kreeg geduwd.

Lulu Wang studeerde Engelse Taal, Linguïstiek en Letterkunde aan de Universiteit van Peking. Op haar 25-ste verhuisde zij naar Nederland. In 1997 debuteerde zij met haar veelgeprezen roman `Het Lelietheater’. In het boek werd de jeugd van de schrijfster in China beschreven. Voor dit boek ontving zij in 1998 het Gouden Ezelsoor voor het bestverkochte literaire debuut en in het jaar daarop de internationale Nonino Prijs.

Met enige regelmaat publiceert zij romans en novellen. In juni 2012 verscheen haar nieuwste boek `Nederland, wo ai ni’. De lezing was een samenwerking met de Volksuniversiteit Emmen en Boekhandel Vermeer. De lezing sloot ook goed aan bij de cursus `Moderne geschiedenis van China’ van de Volksuniversiteit Emmen.

Fotograaf: Richard N.