Lezers’ reactie Lulu Wangs roman Seringendroom

kaft_seringendroom_groot

M. schreef in juni 2014,

Liefste Lulu

Bij de bestelling van uw boek Seringendroom, stond in het mailtje dat u graag na lezing wat wou horen, dus bij deze.. :D.
Ik had al Het Lelietheater gelezen en ben rechtstreeks na het einde in Seringendroom gedoken.

Net zoals in Het Lelietheater vond ik uw stijl fantastisch. De poëtische omschrijvingen waren heerlijk. Ik heb dan ook weer genoten.
Vaak had ik het gevoel dat het een meerwaarde was dat u niet in het Nederlands bent opgevoed.

Soms dacht ik wel eens ‘hmm, klopt dit wel?’ .. maar tegelijkertijd was het erg verfrissend om iemand bepaalde interpreteringen van de taal te zien maken. Ik had voorheen nooit op die manier naar taal gekeken, nooit erbij stilgestaan dat je een taal kan interpreteren en er zo dingen kan aan toevoegen. Zo kwam ik een stukje onontgonnen gebied tegen waar ik nooit eerder was geweest. Ik vond het al ongelofelijk knap dat u op zo’n prachtige manier in een ‘vreemde’ taal kon schrijven, maar met dit gegeven erbij stijgt mijn achting alleen maar verder. Het was dan ook helemaal niet verwonderlijk voor mij te horen dat u zo goed scoorde bij het nationaal examen in China, uw kunde lijkt me echt wel uit meer voor te komen dan vaak te zijn ziek geweest als kind!

Een ander gebied waar ik nog nooit was geweest, was zo diep in groeipijnen van een jonge, heel stilaan openbloeiende vrouw. Laat staan van een vrouw uit een cultuur zo anders dan deze die ik gewoon ben. Ik had de indruk dat in Seringendroom de Chinese cultuur iets meer op de achtergrond kwam (t.o.v. Het Lelietheather), maar dat lijkt me ook logisch gezien het ook iets minder in uw leven aanwezig moet zijn geweest tijdens die jaren. Ondanks mijn grote interesse in de Chinese cultuur en geschiedenis (Het Lelietheater lag me op dat vlak net iets meer, als ik eerlijk ben) moet ik toegeven dat het erg boeiend was om ook eens door dat venster te kunnen kijken. Het heeft mijn blik zeer zeker opnieuw verruimd!

Veel liefs

M.

Bestel >>> >> ebook of book app Seringendroom vanaf 3,49 euro
Bestel >>> >> papieren boek Seringendroom, 9,95 euro