Marc Pairon brengt aangrijpende dichtbundel ‘Minnedichter zkt Muze’ uit (Lulu gaf een publiekinterview op Marcs boekpresentatie)

Woensdag 23 januari stelde auteur Marc Pairon zijn nieuwe dichtbundel ‘Minnedichter zkt muze’ voor in Antwerpen. Voor deze voorstelling was niemand minder dan de Chinees-Nederlandse romanschrijfster en bestsellerauteur Lulu Wang speciaal naar de Scheldestad afgezakt.

Lulu is een fan van het werk van Pairon . “De poëzie van Marc spreekt een heldere taal. Ze is verstaanbaar voor lezers van verschillend pluimage. Zijn stijl is verfrissend en fijnzinnig. Gedichten van Marc brengen mij aan het lachen, huilen, denken en nadenken.”

‘Minnedichter zkt muze’ bevat zeer verfrissende en fijnzinnige poëzie van Vlaanderens populairste volksdichter Marc Pairon. Amper een maand na het verschijnen van zijn boek ‘Een doofpot is een Belgisch streekgerecht’, een boek met maar liefst 1000 pittige spreuken, heeft hij nu dit boek uit. Marc is een schrijver die sneller schrijft dan zijn schaduw…

Lulu Wang ging in gesprek met Marc Pairon. Het werd een gezellig gesprek tussen beide auteurs, waar een lach nooit ver weg was.

Marc Pairon is een veelzijdig schrijver. Hij schreef eerst spreuken, nu poëzie en brengt in het najaar zijn eerste roman uit.

Op de vraag hoe het komt dat hij zo snel kan schrijven antwoordde Marc: “Schrijven is voor mij de ideale uitlaatklep. Ik schrijft vlot zowel spreuken als poëzie. In een maand schreef ik zowat duizend spreuken. Ik kijk eens rond mij heen en de inspiratie komt vanzelf.”

Het geheim van het succes van zijn boeken is volgens Marc het feit dat zijn werk toegankelijk is voor iedereen. “Velen kunnen hun ziel erin vinden, het is populaire literatuur dat iedereen herkent.”

De auteur schrijft veel over zijn liefde voor vrouwen. Op de vraag waarom hij zo veel over echtscheidingen schrijft, antwoordde Marc: “Ik ben een ervaringsdeskundige, ik ben vier maal getrouwd geweest en weet alles over echtscheidingen. Het is voor mij uit het leven gegrepen.”

Als afsluiter een stukje poëzie uit ‘Minnedichter zkt muze’:

STILLEVEN

Uit mijn woorden
ontpoppen vlinders,
naar levend model.

Tussen
mijn vaas
van handen
ben jij het veldboeket.

Mijn ogen drinken,
drinken rozenwater.

ISBN: 979 94 9121 803 3 – Paperback – 64 blz. – Prijs: € 5,00 – uitgeverij: Stichting Charles Catteau
Tekst en foto: Boekenkast.BE