Nieuwe stap richting digitalisering: Windows 8 Book Apps van Lulu Wang

screenshot04212013_181144

Beste vriend(in),

Vandaag zijn alle tien boeken van Lulu Wang als Windows 8 Book Apps verschenen. Je kunt vanaf nu Lulu’s volledige oeuvre lezen op alle type computers met Windows 8. Op je PC, laptop en als je het hebt, op je Surface (Microsoft tablet).

De tijd is voorbij dat je per se een dure mobiele device moet kopen om apps te gebruiken. Voor het eerst is het lezen van book apps breed toegankelijk en laagdrempelig. Een zegen voor de lezer maar ook voor alle auteurs, uitgevers en anderen die zelf book apps willen maken maar terugschrikken van de hoge ontwikkelingskosten. Met gratis software van Microsoft kun je je epub/ebook zelf omzetten in een app.

Dankzij de geavanceerde techniek zijn Windows 8 book apps veel minder kopieergevoelig dan ebooks. DRM houdt weliswaar illegaal kopieren enigszins tegen maar maakt het lezen van ebooks moeilijk en soms zelfs onmogelijk. Tevens is het toepassen van DRM niet goedkoop. Daarom bieden sommige auteurs en uitgevers hun ebooks onbeschermd aan met alle gevolgen van dien. Anderen wagen de stap naar digitalisering niet en missen de boot op deze groeiende markt.

Vorig jaar gaf Lulu Wang als een van de eerste literaire auteurs in Nederland en erbuiten haar nieuwe boek ‘Nederland, wo ai ni‘ (NL) en ‘Regenland, wo ai ni’ (BE) uit als een multimedia en interactieve book app, Apple en Android versie. Lulu’s Windows 8 Book Apps zijn mede mogelijk gemaakt door Microsoft Nederland. De covers van de book apps zijn geschilderd door Ingo Leth en Xiaoling Huang http://www.xl-art.com/ .

De feestelijke en smakelijke presentatie van deze Book Apps vindt op do. 23 mei 2013 plaats in Orient Plaza te Nijmegen. U bent van harte uitgenodigd. Klik hier om een kaartje te reserveren.

Door het ontwikkelaarvriendelijke verdienmodel van de appstore kan Lulu haar hele oeuvre voor een aantrekkelijke prijs aanbieden. Een rijke, boeiende inhoud en een aantrekkelijke prijs maken Lulu’s Windows 8 Book Apps een ideaal geschenk voor je familie en vrienden.

Lulu hoopt je te ontmoeten via de Book Apps!

Lieve en dankbare groet,

Lulu Wang
www.luluwang.nl