Recensie over Levenlangverliefd

20-10-2014beamer Art_Square_AMS_finish (1)cover_levenlangverliefd_defitief 1020-01 (4)

Door: Antropologe, China-deskundige en vertaalster van Chinese gedichten (gedichtenbundel Guanyin, Drs. Mariska Stevens, te bestellen door te mailen >>> >>)

Het was een bijzondere middag toen Lulu Wang haar nieuwe bloemlezing presenteerde: ‘Levenlangverliefd’. Het boekje is een unieke combinatie van prachtige gedichten en epistels van Lulu, gecombineerd met prachtige illustraties die verschillende artiesten. Ik denk wel eens, zoiets kan iemand bedenken die zelf niet Nederlands is van geboorte, want hoewel Lulu Nederlands schrijft, is zij echt ook Chinees. En ze experimenteert! Meer dan de meeste Nederlandse auteurs. Nederland is een land waar men geneigd is te denken in segmenten. Alle categorieën hebben zo hun eigen kleine veld, en grensoverschrijding gebeurt niet gemakkelijk. Toen de popgroep Exception voor het eerst een popversie ten gehore bracht over een klassiek muziek stuk, stond Nederland op haar kop, net als tijdens de eerste optredens van Josephine Baker aan het begin van de 20e eeuw in Amsterdam.

Terug naar Lulu’s boek, die unieke samenwerking biedt ruimte aan dat wat Nederland te bieden heeft en Lulu krijgt dat iedere keer weer opnieuw voor elkaar. Film gebruiken met Nederland Wo Ai Ni, dans en toneel met Adam en Eva in China. Als auteur heeft Lulu een lans gebroken voor onafhankelijkheid, tegen de stroom van een sterk gesegmenteerde samenleving en voor de vrijheid van het combinatorisch in de taal. En dat deed zij met vrienden, die enorme kring van lezers die zij om zich heen verzameld heeft en een open geest. Daar kan schrijvend Nederland een voorbeeld aan nemen!

Levenlangverliefd
Gedichtenbundel, in het Nederlands en in het Chinees, per gedicht een kunstwerk ter illustratie
€ 19.95
148 bladzijden, full-color, fraai vormgegeven, ideaal als cadeauboek
Uitgeverij Lulu Wang

cover_levenlangverliefd_defitief 1020-01 (4)

Koop het papieren boek € 19.95 >>> >>

Download dit boek als Book App / E-Book vanaf € 6,99
— Windows 8 Book App, € 6,99 >>> >> (compatibel met alle vormen computers)
— E-Book bij Kobo, € 6,99 >>> >>
— E-Books bij Google Play Books, € 6,99 >>> >>
— iBook in iTunes/Apple Store € 6,99 >>> >>
— E-Book bij Lulu.com, € 6,99 >>> >>
— E-Book bij Amazon, +- € 8,99 >>> >>