Recensie van Boekenmening over Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE), apirl 2013

kimonopaalarmen2

“Mijn geschenk aan het land dat mij in de afgelopen kwarteeuw met open armen onthaald heeft”, schrijft de auteur aan het begin van dit mooi uitgevoerde boekje.

Qiangwei komt op 25-jarige leeftijd vanuit China naar Nederland om te gaan werken als docent Chinees op een hogeschool in Maastricht. Met een vlotte pen en een vleugje humor wordt beschreven waar Qiangwei in Nederland tegenaan loopt.

Ze kijkt raar op van het feit dat mensen in de trein geen oogcontact met haar maken als ze net in Nederland aangekomen is. Het zit haar nogal dwars dat ze haar koekjes niet kan delen met haar medereizigers. Meteen mist ze de Chinese reisstijl. Ze waant zich in Luilekkerland doordat er warm water uit de kraan en uit de douche komt. Ze verbaast zich erover dat mensen ’s avonds ‘vergeten’ hun gordijnen te sluiten waardoor iedereen zo naar binnen kan kijken.

Nog meer waar ze zich over verwondert:

De winkels zijn gesloten op zondag;

de melk is niet aangelengd met water zoals in China;

automatische deuren van de supermarkt;

de vele soorten groente, fruit, frisdrank en andere artikelen in de supermarkt.

Dan komt er een vriendelijk echtpaar op bezoek en Qiangwei begrijpt niet waarom. Het blijken Jehova-getuigen te zijn en het is leuk om te lezen hoe verrast ze hierdoor is, helemaal als de mensen het over een vervolgbezoek hebben.

Met veel genoegen heb ik dit boekje gelezen. Het leest vlot, heeft korte hoofdstukken en is mooi geïllustreerd. Er is een book App ontwikkeld voor Apple en Android waarin Lulu te horen, is en een demofilm. De QR-codes staan in het boek.

Het boek is te koop in Lulu’s webshop (gesigneerd exemplaar ) en in alle boekhandels in Nederland en België.

Recensie: Saskia Schouten (11-04-2013)
Beoordeling: 4,5 sterren

– Het papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE) te koop zowel in Lulu´s geautomatiseerde webshop als in alle Nederlandse en Vlaamse boekhandels.

– Als u het boek in Lulu´s webshop koopt, signeert Lulu niet alleen het boek voor jou maar ze schrijft erin ook een persoonlijke boodschap voor jou of voor degene aan wie je het boek cadeau doet(Collector´s item). ze zet in het boek een Chinese stempel, waarop staat: ´Als je tevreden bent, word je in één keer klaar!´

<<< << Bestel het papieren boek Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE).

Download hier de Androidversie van de book app Nederland, wo ai ni (€7,99).
– eBooks en Windows 8 book apps van alle boeken van Lulu zijn volgen snel

Download hier de Appleversie van de book app Nederland, wo ai ni (€7,99).

– Binnenkort in Lulu´s webshop verkrijgbaar: eBooks en Windows 8 book apps van alle boeken van Lulu