Saskia Maarse, communicatiedeskundige en schrijfster over internationale communicatie, neemt deel aan de paneldiscussie op de mediapresentatie van Lulu Wangs vijftiende boek Nederwonderland in het Lulu Theehuis op 1 mei 2018

Saskia Maarse

Saskia Maarse schrijft, blogt en spreekt over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

In haar boeken en tijdens haar lezingen neemt Saskia ons mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals ondernemers en managers uit andere landen en culturen die zien en ervaren. Tegelijkertijd houdt Saskia ons een spiegel voor, want: Wat weten we zelf van Nederland? Waar komt bijvoorbeeld onze agendacultuur vandaan? Wie is hier eigenlijk de baas? En waarom overleggen Nederlanders zoveel? Ook laat Saskia ons zien wat we kunnen leren van en over andere culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, leiderschap en omgangsvormen. Ze combineert daarbij humoristische anekdotes met nuttige achtergrondinformatie en culturele inzichten.

Door haar werkervaring in het buitenland, de wereldreis die ze maakte en de interviews die ze de afgelopen vijf jaar voerde met ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen kan Saskia veel vertellen over de Nederlandse cultuur in relatie tot andere culturen.

Saskia Maarse schreef de volgende boeken:
Tutti frutti – het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland (2013)
Onder de zeespiegel – samenwerken en samen leven met Nederlanders (2017)

Meer informatie: www.saskiamaarse.nl