Vierde reactie op Nederland, wo ai ni (NL) en Regenland, wo ai ni (BE)

Het boek is opgebouwd uit een aantal anekdotes die de eerste ervaringen van de auteur beschrijven toen ze in Nederland aankwam, in 1986. Hoewel je de hoofdstukjes prima afzonderlijk kunt lezen vormen ze tezamen toch een mooi doorlopend verhaal. Erg knap gedaan! Het is een humoristisch boek dat volgens mij voor iedereen geschikt is en dat ook iedereen met ook maar een beetje gevoel voor humor enorm zal kunnen waarderen. Want humoristisch is het zeker!
De hoofdpersoon Qiangwei leert ons land en een aantal van de Nederlandse gebruiken kennen, waarbij ze haar verwondering over sommige van deze gewoonten niet onder stoelen of banken steekt. Dit levert grappige en soms zelfs hilarische situaties op, maar tijdens het lezen ging er ook door m’n hoofd dat wij het ondanks de economisch moeilijke tijden nog altijd erg goed hebben. Wat minder piekeren en wat meer lachen en plezier hebben; dat is wat het boek voor mij uitstraalt.
De uitvoering van het boek is bijzonder mooi. Het is degelijk gebonden in een harde kaft en voorzien van vele kunstzinnige illustraties. Zowel de buitenkant als de inhoud nodigen uit tot het meer dan 1 keer lezen, iets wat je zeker zult doen als je dit boek aanschaft. Ik zou dat laatste zeer zeker doen want het is iedere cent dubbel en dwars waard.

Jo Tummers

Reactie Lulu

Beste Jo,

Ik dank je van harte voor het lezen van het boek! Heb je naar de korte speelfilm gebaseerd op dit boek gekeken die aan het einde van het boek staat? Als je een QR reader hebt (een smartphone, tablet of gewoon een PC met een QR programma) kun je naar de film kijken. De film is een vertolking van een deel van het boek. Veel kijkplezier toegewenst!

Liefs en dank,

Lulu

Fotograaf: Roger Voorn