Waar zullen wij nu zijn zonder ICT-ers? Lulu Wang dankt de Appbouwers en andere knappe koppen achter Adam en Eva in China

Op de vooravond van de uitgave/première van het Gratis internetboek/Book App/eBook/Boekfilmreeks/Dansvoorstelling Adam en Eva in China dank, ik, Lulu Wang, in navolging van mijn illustrator, redacteuren en filmmakers, vandaag mijn geweldige appbouwers J. S. Wang, Tom Droste en mijn ICT specialist Edward Tie.

android adam en eva in china screenshotJiashuisiteNadat J. S. Wang (vrij vertaald de Knapperd van onze familie) de Apple en Android app vanuit zijn studio (aknnn@163.com)in China snel en goed heeft gebouwd, stuitte hij op een probleem: het omzetten van epub in Windows 8 app bleek ingewikkelder in elkaar te zitten dan wij hadden gedacht. Omdat de Knapperd dit soort app nooit eerder heeft gemaakt – ontwikkelaars in China zijn nog niet zo vertrouwd met deze technieken, moest ik als een haas een appbouwer vinden in NL.
Adam en Eva in ChinaWindows screenshot1tomsiteVia Clemens Schotte van Microsoft Nederland heb ik een jonge appbouwer leren kennen. Hij heette Tom Droste (info@nextgen-applications.com). Hij heeft wederom in no time een mooie Windows 8 app voor mijn nieuwe boek gebouwd.

Ondanks het feit dat de Knapperd en Tom 8000 kilometer van elkaar gescheiden wonen en werken, ze schijnen, naast het feit dat ze beiden, vergeleken met mij, piepjonge mannen zijn, meer elkaar gemeen te hebben dan ik met een van hen. Want ze kennen de nieuwste tips en trucs om de apps zo compatibel met andere formaten mogelijk te bouwen, waardoor appbouw tijd- en kostenbesparend wordt gemaakt.Ten tweede, ze werken duizelingwekkend snel. Ik had amper mijn instructies op papier gezet of ze waren al met het eerste prototype klaar.

tiesiteEdward Tie (famtiester@gmail.com) is helemaal een ICT-wonder. Hij verstaat de kunst van de bouw van website, app en eBook en van alle andere technieken die om de hoek keken toen ik de apps, eBooks en bovengenoemde filmreeks liet maken en toen mijn site gecrashed werd. Ik noemde een probleem en hij wist daar een oplossing voor.

De moderne tijd is een rare. Ik heb Knapperd en Tom nooit gezien. Edward zie ik ook zelden. Toch hebben wij nauw met elkaar samengewerkt en apps en eBooks gebouwd, website verbouwd en tientallen problemen opgelost. Met Knapperd had ik een tijdsverschil van eerst 7 uur en dan 6 uur. Het was vaak nachtbraken bij hem en vroege vogel bij mij of andersom. Met Tom in Oost-Nederland en met Edward die in Den Haag, was geen tijdsverschil, maar ze wonen niet in mijn studeerkamer, nietwaar?

Echter, vaak communiceerde ik met hen per email (een venster van mijn PC), per skype/praat/chat (een tweede venster van mijn PC), per Tencent QQ/praat/chat (derde venster van mijn PC), per Wechat/overzees Walkietalkie (een venster op mijn iPad), per Applebericht (een tweede venster op mijn iPad) en per Whatsapp (op mijn gsm) alles tegelijkertijd. Multitasking was vergeleken met onze communicatiemethode David met Goliath.

Ik dank onze digitale tijd en dank de jongemannen die door middel van ICT-technieken het lezen multimedia, spannend, breed toegankelijk, goedkoop en zelfs gratis maken! Voor mij was het maken van de apps niet gratis, maar deze knappe jonge koppen zijn qua prijs-kwaliteitsverhouding een natte droom voor een ieder die book apps wil laten maken en/of velelei ICT problemen die met apps en digitale uitgaven te maken hebben willen oplossen.

Wanneer mijn papieren boek in juni verschijnt, blog ik over de enige knappe vrouw in dit project, die de eBook en het grafisch design onder haar hoede heeft genoemen.

<<< << Download Book App/E-book Adam en Eva in China vanaf € 3,99