Welcome: Lulu Wang presenteert op Lico Lee’s Teresa Teng Tribute concert 2018 In Theater Zuidplein, ma. 7 mei 2018


Wanneer: ma. 7 mei 2018
Hoe laat: 19.30 uur
Waar: Theater Zuidplein, Zuidplein 62, 3083 CW Rotterdam
Kaartenverkoop >>> >>
Voor meer info >>> >>

Introductie

Bron >>> >>

Zangeres Lico Lee, geboren in Kanton en inmiddels wonend in Den Haag, groeide op met de muziek van Teresa Teng. In de jaren ’80 en ’90 was Teresa ongelofelijk populair in China. Ze stond bekend om haar vertolkingen van klassieke Chinese gedichten op moderne muziek en haar romantische balladen. Op dat moment had China net zijn openstellingspolitiek ingevoerd en Teresa’s muziek sprak zeer tot de verbeelding.

Samen met Darius Xu en Sunny Chen brengt Lico Lee de legendarische liedjes van Teresa ten gehore. Zij wordt begeleid door Yolanda Zhong en Jeanette Ma. Zij spelen beide de traditionele Chinese snaarinstrumenten ‘Guqin’ en ‘Guzheng’. Ook treedt er een dansgroep op. De co-presentator is Wen Tian.

Emcee van de avond is niemand minder dan Lulu Wang, succesvolle Nederlandse auteur met Chinese roots. Ze kwam op 25-jarige leeftijd naar Nederland en debuteerde in 1997 met de roman Het lelietheater. Dit boek werd meteen een enorm succes. Hierna volgden dertien andere boeken, waaronder Chineeslekker (2017) en Nederwonderland (2018).
Sinds 2013 werkt Lulu ook als columnist voor twee prestigieuze Chinese tijdschriften World Affairs en World View. Ze geeft vaak lezingen en voorstellingen over de Chinese cultuur en cultuurverschillen tussen Nederland en China. Lulu Wang hoopt met haar werken een brug te slaan tussen de twee landen.

Lico Lee én Lulu Wang laten, samen met hun groepsleden, the best of both worlds zien en horen in deze onvergetelijke show!

Volg Lico Lee op Facebook

Zie Lico’s optreden