Y, een van de krachtige motoren achter mijn mobile website, broodnodig voor mijn nieuwe book app

Vandaag heb ik een afsluitend gesprek gehad met Y. Hij is een knappe ICT’er en tevens een van mijn FB-vrienden. Ons praatje ging over de mobile website die mede door zijn onvermoeibare inspanningen operationeel is gemaakt. Deze site is broodnodig voor het goed functioneren van mijn nieuwe book app Nederland, wo ai ni.

Ik heb met Y te doen. Hij heeft een drukke baan, een baby en een mooie vrouw – alle drie kosten hem tijd en energie, reken maar. Hij wordt de laatste maanden echter steeds geplaagd door mijn mails, sms’jes en skype-oproepen. Daar krijg je het van als je een a-technische dommie dommie als ik aan je stok hebt hangen.

Maar naast specialistische kennis beschikt hij over een engelengeduld, Vlaamse ingetogenheid, zachtaardigheid en niet te vergeten, oeverloze vlijt. Tegen alle verwachtingen en waarschuwingen van een paar technische vrienden in, is het hem gelukt om de mobile site bruikbaar te maken. De site is niet moeders mooiste op het design gebied, maar wel moeders trots – gezien de omstandigheden is wat Y samen met mijn sitebouwer en appbouwer bereikt heeft wat betreft de mobile site magnifiek!

Ik durfde Y vandaag niet te vragen of hij spijt heeft dat hij mij destijds wilde helpen met de mobile site. Immers, wie zou van tevoren kunnen weten dat ik zo’n een vragengenerator zou zijn (op zonne-energie/wind-energie kan ook), hé?

Dit is de tweede keer dat ik intensief samengewerkt heb met een Vlaming. De eerste keer was met de TV-ploegen van de Canvas-serie China voor beginners. Voor de tweede achtereenvolgende keer heb ik diep respect gekregen voor onze zuiderburen.

IJver, kennis van zaken, nul-kapsones, zachtaardigheid en efficiëntie. Nu houd ik ermee op, anders denken jullie dat ik aandelen heb bij BV Vlaanderen

Lieve Y, alhoewel wij niet meer zo intensief met elkaar zullen mailen, sms’en en skypen, ik praat in mijn hart met je. Omdat je in mijn hart bent gekomen.

Tenslotte wil ik zeggen dat het succes van het operationeel maken van de mobile site onmogelijk zou zijn geweest zonder de technische know-how en krachtige bijstand van mijn sitebouwer en van mijn appbouwer.

Nu de bouw van mijn book app het einde nadert – godzijdank! – dreig ik heimwee te krijgen naar al de knappe technici en anderen die de app mogelijk hebben gemaakt en nog steeds mogelijk aan het maken zijn!

Pas op voor je vrouwelijke werkgevers en collega’s, lieve Y, want je bent naast een uitstekende vakman een schat!

 
Foto: Theo Benschop.