Zinnenstrelende oftewel hilarische passage uit ‘Nederland, wo ai ni’ (NL) en Regenland, wo ai ni (BE)

P1350828

TV 1

Ik zocht naar de schakelaar van het nachtlampje en zag iets vierkant bonkigs op een commode tegenover het bed prijken. Een tv in de slaapkamer! Ik had sowieso weinig slaap. Nu nog minder. Bij het drukken op een knopje viel ik voor de zoveelste keer met mijn neus in de boter.

Op het scherm verscheen een blonde vrouw. Ze lag in haar ondergoed te kronkelen, op een neonverlichte glazen salontafel in plaats van in een ledikant. Aan haar bloedrode lippen ontsnapten kreten, en hiermee bezorgde ze haar voyeurs – zo te horen een live publiek – de nodige ooo’s en aah’s. Alleen kreunde ze naar mijn smaak aan de hysterische kant, alsof een bulldozer per ongeluk over haar voeten heen was gereden. Toen ze uitgekronkeld was, kwam ze overeind en ze begon me toch te gillen! Recht in de microfoon bevestigd aan haar wang. Een krolse kat in de heetste lentenacht deed het haar niet na.

Ik spitste mijn oren en werd als een kind zo blij. De actrice sprak, of beter gezegd, krijste in het Engels! Alleen kon ik haar vooralsnog moeilijk verstaan. Ze wisselde het ritmisch gillen af met melodieus hijgen, en er klonk gedreun van trommels door haar woorden heen. Het lag niet aan mijn beheersing van de Engelse taal dat ik haar niet verstond, werkelijk waar. Naarmate haar zelfexpressie vorderde, maakte mijn blijdschap plaats voor een vraagteken. Was het soms geen ‘film voor volwassenen’ waar ik met mijn neus in was gevallen? Over dat botergeile filmgenre had ik in China ooit eens, groen en geel uitgeslagen van de afgunst op westerse tv-kijkers, van wereldreizigers gehoord.

TV 1 na de Ster

Voordat ik had uitgevogeld wat voor programma het wel was, kwamen de reclameboodschappen. Een slanke den prees een merk margarine aan. Een kat miauwde zijn voer aan. Een voetballer dronk uit een fles en prompt schoot hij de bal in de roos. Toen de luchtig geklede blondine weer op de buis verscheen, zag ik in een flits ‘… Music Festival’. Was het zingen wat ze deed?…

Klik hier om het boek te bestellen. Lulu wenst je veel leesplezier in de zomer vol liefde toe!
Je kunt kiezen tussen:

 • Superzomeraanbieding: Multimedia Windows 8 Book App, €2,99
 • – NL versie Nederland, wo ai ni
  – BE versie Regenland, wo ai ni

 • Een uitgebreide multimedia en interactieve book app, €7,99
 • Apple versie Nederland/Regenland, wo ai ni
  Android versie Nederland/Regenland, wo ai ni

 • Papieren boek, €12,50 euro
 • (Lulu zal het boek voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap)
  – NL versie Nederland, wo ai ni
  – BE versie Regenland, wo ai ni

  Fotograaf: Theo Benschop