4e, 5e en 6e lezersreactie op Adam en Eva in China, Lulu Wangs eerste non-fictie

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

M. schreef op 9 maart 2015

heb het boek met veel interesse gelezen Lulu. Zoveel informatie over China geeft je een betere kijk op de samenleving daar.

J. schreef op 4 augustus 2015

Lieve Lulu, Ik heb gisteren beginnen lezen in je boekje Adam en Eva in China en ik ben erg aangenaam verrast over de eenvoudige en zachte manier waarop je je heel accurate inzichten in onze manier van denken en handelen tot uiting brengt. Het is een boekje die elke westerling zou moeten lezen om inzicht te krijgen in zichzelf en zijn/haar manier van denken…

Jan Vanhaelen schreef 11-8-2015:

Persoonlijk vind ik Adam en Eva in China een groot meesterwerk. Lulu Wang toont hier op geniale manier en toch bijzonder verstaanbaar en helder hoe de visie op de ‘schepping’ bij ons heel wat gelijkenissen vertoont met de Chinese visie, terwijl er toch kapitale verschilpunten zijn. Vooral de duiding over hoe de filosofische benadering van mens en wereld ook de leefgewoonten en andere opvattingen zeer diep beïnvloedt, heeft ze hier schitterend in kaart gebracht. Voor elke hogeschool/universiteitsstudent en voor al wie van cultuur, geschiedenis, filosofie houdt, is dit werkelijk een must.

Wanneer dit werk in het Engels en Chinees en andere talen zou verschijnen zal het bovenaan op de lijsten van de wereldliteratuur staan.