Appdruk

Lieve vrienden,
 
Sorry voor de blogstilte in de afgelopen dagen. Ik heb de laatste tijd onder zo’n hoge druk gewerkt en gezeten dat ik amper adem kan halen. Een paar keer per dag heb ik de neiging op de grond te zakken en in huilen uit te barsten. Vandaar dat ik mezelf de hele dag oppep met één zin: Lulu, houd vol.
 
Toch ben ik gelukkiger dan ooit. Ben ik een masochiste? Nee. Ik ben gelukkig o.a. om twee redenen:
 
1. Ik heb door het maken van de book app diehard-vrienden leren kennen. Ze steunen mij door dik en dun, in weer en geen weer, dag en nacht. Waar komen je zoveel engelen tegen als je geen last hebt van werkdruk en als je daardoor niemand om hulp hoeft te vragen?
 
Het Leven zadelt ons met Zijn ene hand met problemen op. Met Zijn andere hand reikt Het ons de oplossing aan: vriendschap. Wat is mooier dan vrienden om je heen?
 
2. Door de bergen technische en andere problemen die ik tegenkom tijdens het maken van de app heb ik mezelf beter leren kennen. Nu besef ik hoe nietig ik ben. Een korreltje zand op het Haagse strand.
 
Hoe graag ik ook in een project geloof, hoe hard ik er ook aan werk, wat ik kan bereiken is in feite weinig. Dit besef bevrijdt mij van het gevoel van machteloosheid.
 
Het enige dat ik nu, tussen de laatste loodjes ivm mijn book app, kan doen is bidden.
 
Ik heb mijn hele leven tot nu toe mijn best gedaan, maar pas nu heb ik geleerd naast hard werken ook de rest aan het Leven te geven.
 
De mens wikt, het Leven beschikt.
 
Ik dank jullie allen voor onze vriendschap!
 
Lieve weekendgroet van
 
nietige maar bevrijde Lulu
 
Foto: Lulu tijdens het maken van de TV-serie ‘China voor beginners’. In Shanghai was het toen net zo heet als vandaag in Nederland.