Interview met Den Haag.nl, 23 mei 2012, ‘Lulu Wang presenteert book-app met Residentie Orkest’

Lulu Wang presenteert haar book-app Nederland, wo ai ni (Nederland, ik hou van jou) in een concert met het Residentie Orkest. Kom 9 juni naar de Dr Anton Philipszaal en lees ons interview met deze bijzondere schrijfster.
 

Lulu Wang eert het land waarvan ze in de loop van de jaren is gaan houden en heeft voor haar app klassieke muziek uitgekozen van Nederlandse componisten. De muziek wordt uitgevoerd door het Residentie Orkest. Op 9 juni speelt het orkest deze muziek en leest Lulu Wang episodes voor uit haar nieuwe boek.
 
‘Nederland was voor mij geen liefde op het eerste gezicht,’ zegt de schrijfster, die zelf in Den Haag woont. ‘Dat veranderde toen ik ophield Nederland met China te vergelijken en het ging ervaren zoals het was. Je kunt niet van een appel genieten als je verwacht dat hij naar peer smaakt.’ Lees het interview met Lulu Wang.
 
Nachtversie en forum
 
In de book-app kan de lezer kiezen voor een dag- of nachtversie, een mannelijke of een vrouwelijke variant en lezen met of zonder animaties, afbeeldingen en muziek. In een ingebouwd forum kan de lezer direct met Lulu Wang of met andere lezers in gesprek gaan.
 
EK op groot scherm
 
Ook typisch Nederlands: voetballiefhebbers kunnen voorafgaand aan het concert de wedstrijd Nederland-Denemarken op groot scherm bekijken in de foyer van de Dr Anton Philipszaal. Dit arrangement is gratis en alleen geldig in combinatie met een concertkaart voor het concert Nederland, ik houd van jou.
 
Kaarten voor dit concert kosten 28 euro en zijn verkrijgbaar op www.residentieorkest.nl of via de kassa van de Dr Anton Philipszaal op nummer 070-88 00 333.
 
Fotograaf: Xiaoling Huang