Chinese school leert vrouwen om te gaan met minnares

Een privé-instituut in Peking geeft getrouwde vrouwen les in het omgaan met relatieproblemen, en dan vooral met de aanwezigheid van ‘een derde persoon in de relatie’. Dit meldt vandaag de Chinese krant Pan Dao.
Volgens de directeur van het instituut, Fei Yang, leren vrouwen in de cursus dat het belangrijk is om eerst na te gaan in hoeverre de buitenechtelijke relatie een gevaar vormt voor het gezin. In veel gevallen gaat het alleen om seks en vormt de minnares geen bedreiging, aldus Yang.

Yang’s instituut richt zich op rijke getrouwde vrouwen. De cursus kost 100.000 yuan, wat neerkomt op zo’n 12.000 euro. Volgens Yang is het doel van de cursus het verdedigen van de rechten van de getrouwde vrouw en haar helpen met relatieproblemen die ontstaan door een ‘derde persoon’.

Volgens Yang nemen echtgenotes vaak te extreme maatregelen, zoals scheiden, als ze ontdekken dat hun man er een minnares op nahoudt. Dat is vaak niet nodig omdat de man in kwestie vervolgens bijna nooit trouwt met de minnares. Als de echtgenote genoeg zelfvertrouwen en slagkracht heeft is ze in staat de relatie weer gezond te maken, bepleit Yang in de krant.

In de cursus wordt het thema ‘hoe bestrijd ik de derde persoon in de relatie’ in twee delen behandeld. Het eerste deel is klassikaal. In het tweede gedeelte worden verschillende situaties nagespeeld in de villa’s van de vrouwen zelf, zodat de docenten goed inzicht krijgen in de persoonlijke problemen van de vrouw en haar hiermee leren omgaan.

De laatste tijd werden in China verschillende internetfora opgezet die vrouwen de mogelijkheid bieden open te zijn over hun relatie met een getrouwde man. Een aantal daarvan werd vrij snel daarna geblokkeerd en verboden.

(Stephanie van Strijen)
15/11/11 11u26