Den Haag FM: interview met Lulu Wang over Ado Den Haag

Bron >>> >>

“Wang Hui moet zich aanpassen aan Nederlandse cultuur”
27 Jan 2016, 23:48Nieuwslabels: ADO Den Haag, voetbal, Wang Hui Door Gerard van den IJsselCategorie: Sport
Clubeigenaar Wang Hui van ADO Den Haag zal zich moeten aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Dat zegt de Chinees-Haagse schrijfster Lulu Wang, die als tolk werd ingeschakeld toen Wang Hui begin vorig jaar werd voorgesteld aan de pers (grote foto).

ADO Den Haag LogoLulu Wang kwam zelf op 26-jarige leeftijd in Nederland wonen. Volgens haar hadden de misverstanden tussen de club en Hui voorkomen kunnen worden als er meer begrip was geweest voor elkaar. “Waar Wang Hui in feite om vraagt is respect”, zegt zij in de Volkskrant. “Maar ja, ik woon in Den Haag. Ik zie hier onze premier regelmatig voorbij fietsen. Nederland is geen volk dat buigt voor een topman van Philips. Aan die ongeschreven weten zal Hui zich moeten houden.”

Wang Hui liet zich eerder deze week in interviews met RTL en de NOS boos uit over de manier waarop hij wordt behandeld door ADO. De cultuurverschillen tussen China en Nederland worden daarbij vaak als oorzaak genoemd, maar schrijfster Lulu Wang vindt dat niet alleen de Hagenaars zich moeten aanpassen. “Goede communicatie begint met elkaar leren te begrijpen.”

屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

Koop of downloadboeken van Lulu Wang vanaf 3,99 euro >>> >>