Een pareltje – reactie op Nederwonderland, Lulu Wangs vijftiende boek

C. schreef op 19 juni 2018:

Nederwonderland

Lulu, je schrijft zoals altijd een verhaal dat rechtstreeks uit je hart komt. Je bent gek op je adoptieland Nederland en natuurlijk heb je zoals iedereen wel een mening over zijn/haar woonplaats. Aan de hand van water, een natuurkracht waar Nederland onderheven is, kam je het land rond. Je verklaart allerhande (historische) gebruiken en voorvallen door water en wat de Nederlanders allemaal individueel en collectief hierdoor doen. Een manier die vrij verrassend is. Ik ben geen Nederlander, ik ben onderbuur Belg maar ik kan me in jouw korte pittige stukjes heel goed vinden. Criticasters gaan je misschien wel verwijten dat je verklaringen niet wetenschappelijk onderlegd zijn. Dan kan je hen alleen maar zeggen dat ze zich beter begraven en ergens anders azijn bij het ontbijt gaan drinken. Ik vind je bevindingen prachtig. Ook je pittige, ietwat eigenwijze schrijfstijl is uitdagend en zorgt er voor dat ik het boek niet kon uitleggen voor het ik uithad. Meer dan eens liet je me lachen om je gevatte opmerkingen, die er meer dan een bonk op zitten. Mijn lieve Lulu, zoals altijd wil ik je bedanken voor dit pareltje, je bent een topschrijfster…

 

Koop Nederwonderland of andere boeken van Lulu Wang >>> >>