Het Lulu Theater opgericht: Literatuur als een diamant te laten schitteren door multidisciplinaire samenwerking met beeldende kunstenaars, filmmakers, musici, modeontwerpers etc.

dans adam en eva

Multidisciplinaire samenwerking uit passie voor literatuur – Lulu probeert de woordkunst als een diamant met legio facetten te doen schitteren.

Aanleiding:

Lulu Theater opgericht: première dansvoorstelling Adam en Eva in China op 1 mei 2014 ter presentatie van gelijknamige Gratis internetboek/Book App/eBook/Boekfilmsreeks (en papieren boek verschijnt in juni 2014)

Schrijven is een vorm van expressie. Lulu houdt zo hartstochtelijk van schrijven dat ze andere uitingsvormen probeert te benutten om literatuur als een diamant te doen schitteren, met legio facetten tegelijk.

Beeldende kunst

Al vanaf de uitgave van Nederland, wo ai ni (2012) en Zomervolliefde werkt Lulu nauw samen met kunstenaars Xiaoling Huang, Ingo Leth , Steven Partiman, Shufen Yan (Antwerpse beeldhouwer), Jaap Vermeij, Vincent Messelier en fotografen Filip Naudtz, Roger Voorn en Theo Benschop, die niet alleen haar boeken illustreren maar ook samen met haar boeken schrijven, maken en produceren.

Film

In 2012 werd Lulu de co-producer van Special Offer, een korte speelfilm gebaseerd op Nederland, wo ai ni. De regie en maker van de film was Jimmy Tai Films. Na de succesvolle samenwerking heeft Lulu in 2014 Film Studio Lulu Wang opgericht. Ook haar gedichtenbundel Zomervolliefde bevat een korte film gemaakt door Stellamation TV, gebaseerd op het titelgedicht van de bundel. Lulu’s eerste project Boekfilmsreeks Adam en Eva in China gaat in de première rond 26 april 2014 samen met de aankondiging van haar gelijknamige Book App/eBook/Papieren boek (juni 2014)/Dansvoorstelling.

Momenteel is ze bezig met het realiseren van haar eigen praatprogramma en met het maken van films/documentaires in samenwerking met haar TV- en filmploeg Moment4us.

Dans
Dans is ook een vorm van expressie. Lulu’s hartstocht voor literatuur heeft haar gebracht tot het oprichten van het Lulu Theater. Première van de dansvoorstelling Adam en Eva in China vindt plaats op 1 mei 2014 in de Cultuur Club Viming, een van de eerste culturele centra in Nederland. De voorstelling is een co-productie van Groundbreakers en Lulu Theater.

Nieuwe kunst, fotografie, dans- en filmprojecten volgen.

Mode

Voor het concert in samenwerking met het Residentieorkest ter presentatie van Nederland, wo ai ni in 2012 in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag werkte Lulu voor het eerst samen met een mode-ontwerper Marika Houkes. Momenteel werkt ze samen met kunstenaar/designer Theo Keizemer voor een modeproject.

Muziek
Ook met musici werkt Lulu samen om literatuur een extra dimensie te geven. Zo heeft een musicus Blijf vannacht gecomponeerd, een liedje gebaseerd op het titelgedicht van Zomervolliefde. Rex en Delesha hebben het liedje gezongen en Glenns band heeft de zangers begeleid. Ook met de jonge getalenteerde pianist Martin Oei werkt Lulu samen. Zo zijn haast alle muziekstukken van bovengenoemd Boekfilmreeks door Martin Oei gespeeld.

Lulu staat open voor samenwerking op het gebied van film/TV, dans/theater en mode. Als u een interessant voorstel hebt, neem aub contact met haar op: luluwanggz@gmail.com

<<< << Download direct Book App vanaf € 3,99 / E-book Adam en Eva in China vanaf € 6,99

<<< << Bestel vanaf juni 2014 papieren boek Adam en Eva in China, € 9,99