Adam en Eva in China (maart 2014)

3-3-2014 adam en eva ABC reeks

Non-fictie
168 bladzijden, papieren boek
156 bladzijden, Book App, E-Book
Uitgeverij Lulu Wang
Als

<<< << Bestel papieren boek Adam en Eva in China € 10,45
<<< <<
Download
Adam en Eva in China
als Book App (iOs, Android, Windows 8) vanaf € 4,83 /
E-book (Kobo, iBooks Googlebooks, Amazon et) vanaf € 6,99

Recensies

Synopsis

Adam en Eva in China vergelijkt Nederland/België met China vanuit een unieke invalshoek: de religieuze of mythische verhalen waarmee Westerlingen of Chinezen hun kinderen opvoeden. Zo legt de auteur een, volgens haar, fundamentele oorzaak van de cultuurverschillen tussen de twee landen bloot. Op die manier probeert ze de wirwar van die verschillen terug te brengen tot de essentie.

Vol humor, rustig maar meedogenloos, snijdt de Nederlands-Chinese schrijfster beide culturen open en hecht ze de wonden weer dicht met haar verzoenend kosmopolitisme. Dit is een sociaal, filosofisch en hartstochtelijk pamflet dat onze behoefte aan een eigentijdse verlichting erkent.

Wie China,de ontwakende reus die onze spijkerbroeken produceert, wil begrijpen, vindt in dit boek zijn verleden en werpt een blik op zijn toekomst. Wie zijn Nederlandse wortels al te goed kent, zal raar opkijken van wat hij ziet in de spiegel, die de auteur hem voorhoudt.

Citaten uit het boek

Uniek
Elk hoofdstuk van dit boek wordt ingeleid door een korte film in de Book App en in de eBook, ook te bekijken in de Film Studio Lulu Wang >>>> >>

Zie hier bijv. Boekfilm voor Hoofdstuk 1 van Adam en Eva in China