Gratis amuse ‘Thee-ei’ alleen voor de lezers van ‘Nederland, wo ai ni’

Waar je in China komt, op bijna elke straathoek vind je een tentje dat thee-eieren verkoopt. Waar je in Nederland komt, kom je daar een Chinees restaurant tegen. Waar kun je zo’n populaire snack in een Chinees restaurant hier vinden? Zo goed als nergens.
 
Geen wonder dat ik hierover schrijf in mijn nieuwe book app en papieren boek Nederland, wo ai ni. Via een zoon van het Restaurant Full Moon – mijn Facebookvriend – is het mij dit geluk: het restaurant bereidt thee-eieren exclusief voor de lezers van ‘Nederland, wo ai ni’!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zodra Nederland, wo ai ni uitgegeven is, kunnen alle lezers in dit restaurant, bij vertoon van de book app of het papieren boek, smullen van een gratis Thee-ei amuse! Graag een dag van tevoren reserveren:
Tel: 070 365 3889 . E-mail: info@restaurantfullmoon.nl .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En, je krijgt er een mooi printwerkje bij.
Voor degenen die het gerecht voor herhaling vatbaar vinden, hier is het recept.
 
Lieve en smakelijke groet,
 
Geschreven door Lulu Wang in dankbaarheid voor het Dim Sum Restaurant Full Moon dat het thee-ei mijn lezers gratis aanbiedt.
 
 
 
 
 
Ingrediënten
 
10 stuks verse eieren
5 gram steranijs
5 gram gedroogde mandarijnschillen
5 gram kaneel
2 eetlepels Pu’er thee
150 ml sojasaus
1 theelepel zout
 
 
 
 
Bereiding
1. Was de verse eieren schoon met water.
2. Kook de eieren in een pan gevuld met koud water.
3. De eieren moet je goed onder water zetten.
4. Voeg 1 theelepel zout toe.
5. Kook de eieren circa 8 minuten op middelhoog vuur.
6. Schep de gekookte eieren op en zet ze onder koud water.
7. Nadat de eieren zijn afgekoeld, pel voorzichtig de schil los.
8. Voeg Pu’er thee, sojasaus, steranijs, gedroogde mandarijnschillen en kaneel toe in een lege pan.
9. Voeg eieren en water toe.
10. De eieren moet je goed onder water zetten.
11. Kook ongeveer 1 uur de eieren op een zacht vuur of in een elektrische rijstkoker.
 
Foto 1: Door fotograaf Freddy Jans.
Foto 2 geleverd door: het Dim Sum Restaurant Full Moon.
Omslag op foto 3 geschilderd en ontworpen door: Xiaoling Huang