In de hemel hebben wij de Hof van Eden, op de aarde hebben wij de Floriade van Venlo

Ik houd van Venlo, van Limburg en van Nederland. En die volgorde. Wie mijn voorliefde niet begrijpt moet als een de bliksem naar de Floriade. Die is maar nog tweeënhalve dag open!
 
Gisteren had ik een fotosessie voor mijn nieuwe boek in de Floriade. Wat een pracht, wat een praal! Wat een weelde, wat een wereldklasse! Dat Nederland dit om de tien jaar voor elkaar krijgt zegt alleen maar één ding, de Lage Landen zijn klein maar rein. Klein maar krachtig. En dat de Floriade dit jaar Venlo opbloeit zegt ook iets: Venlo is ver van de Randstad maar dichterbij het Paradijs. Sterker nog – het ligt zeker aan mijn arme fantasie, maar werkelijk – ik kan me niet voorstellen dat de Hof van Eden nog mooier is dan de Floriade van Venlo.
 
Foto: Lulu heeft drie paradijsvogels gespot in onze Floriade Venlo.
Fotograaf: Theo Benschop.