Lulu over de 1e keer dat ze actiefilm op TV zag, 1986, Nederland/Regenland, wo ai ni

DSC08780

TV 2

Ik schakelde over naar een andere zender. Weer reclame. Mijn geduld werd beloond met de aankondiging van een speelfilm. Ik dacht aan mijn thuisfront. Zij moesten het doen met een paar gekuiste westerse films per kwartaal, die als sprotjes door de mazen van de censuur waren geglipt – pornofilms werden door het haaiennet tegengehouden. Hier hoefde ik maar op een knopje te drukken of ze kwamen met twee, drie of vier tegelijk mijn huiskamer, wat heet: mijn slaapkamer binnen.

Er werden klappen uitgedeeld. Had ik iets gemist? Zonder voorbereidende scènes over wie tegen wie was en waarom ze een bloedhekel aan elkaar hadden, raakten de personages slaags. Nadat ze elkaar met blote handen gaar hadden gemept, kwam het machinegeweer eraan te pas. Hiermee waren ze nog niet uitgevochten. Geen zee was hen te diep noch berg te hoog om elkaar bij de lurven te pakken en de strot door te snijden. Hun auto’s reden winkelruiten in, hun kogels doorzeefden huisdeuren tot hor, hun speedboten stormden de tuinen van barbecueënde burgers in. Worstjes, taarten, bierflessen en gillende keukenmeiden vlogen over het plantsoen. Ik deed mijn best zin te geven aan hun moordlust en de ravages die ze aanrichtten, zonder succes.

Nederland, wo ai ni

flyervdojpg1

Klik hier om het boek te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:
NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

  • Een uitgebreide multimedia en interactieve book app, €7,99

Apple versie Nederland/Regenland,
wo ai ni

Android versie Nederland/Regenland, wo ai ni

  • Papieren boek, €12,50 euro

(Lulu zal het boek voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap)
– NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

  • E-book, vanaf 2,99 euro.

Klik hier om het E-bookte downloaden. Op de webpagina scrol naar beneden en zoek naar de titel Nederland, wo ai ni of Regenland, wo ai ni. Kies in welke vorm je dit boek wilt lezen.