Lulu over de 1e keer dat ze krolse popster op TV zag, 1986, Nederland/Regenland, wo ai ni

P1360709

TV 1 na de Ster

Voordat ik had uitgevogeld wat voor programma het wel was, kwamen de reclameboodschappen. Een slanke den prees een merk margarine aan. Een kat miauwde zijn voer aan. Een voetballer dronk uit een fles en prompt schoot hij de bal in de roos. Toen de luchtig geklede blondine weer op de buis verscheen, zag ik in een flits ‘… Music Festival’. Was het zingen wat ze deed?

Een zwarte zangeres sprong als een luipaard voorwaarts en pakte een staande microfoon op het podium beet. Ze was iets warmer aangekleed, met kousen en al. Alleen waren de gaten van haar nylons zo groot dat ze net zo goed op haar blote benen rond had kunnen razen. Ook zij brulde de boel bij elkaar, maar staand in plaats van kronkelend op een tafel. Met haar naaldhakken prakte ze de planken zowat tot gatenkaas. Met haar gespierde armen zwaaide ze dreigend naar haar toeschouwers. Gek genoeg schenen die lui niets anders te willen dan door haar toegesnauwd te worden.

Anders dan de blonde popster, keek deze niet bronstig maar boos uit haar doppen. Zo boos dat ook zij bronstig oogde. Geen wonder dat het gezegde luidde: Alle wegen leiden naar Rome. Dankzij Sheng was ik niet meer van gisteren. Dat de grens tussen gewelddadig en opwindend vaag was, wist ik uit ervaring. Alles goed en wel, maar als dit een zangfestival moest voorstellen, dan konden ze mijn portie aan Fikkie geven. Ik bleef bij de Carpenters.

Nederland, wo ai ni

flyervdojpg1

Klik hier om het boek te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:
NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

  • Een uitgebreide multimedia en interactieve book app, €7,99

Apple versie Nederland/Regenland,
wo ai ni

Android versie Nederland/Regenland, wo ai ni

  • Papieren boek, €12,50 euro

(Lulu zal het boek voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap)
– NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

  • E-book, vanaf 2,99 euro.

Klik hier om het E-bookte downloaden. Op de webpagina scrol naar beneden en zoek naar de titel Nederland, wo ai ni of Regenland, wo ai ni. Kies in welke vorm je dit boek wilt lezen.