Lulu vertelt over haar schrijfproces Heldere maan

SAM_2742

Weten jullie waarom ik een voorliefde heb voor Heldere maan? Gedurende drie jaar dat ik aan dit boek gewerkt heb, verkeerde ik in een roes van verliefdheid. Niet zozeer op een specifieke man – ik zou het niet durven, maar verliefd op de liefde zelve. Ik stond op met dat allesomvattende gevoel, ik tikte op het toetsenbord met dat ongrijpbare maar onmiskenbare gewaarwording, en als de maan vol was – in de drie jaar tijd was de maan 36 keer vol – baadde ik in het zilveren maanlicht. Mijn dorstige hart werd daardoor rustiger en leefbaarder. Onder de sprankelende maan sprak ik met een denkbeeldige man die ik namens de hoofdpersoon Mingyue beminde.

Dat gevoel was het bootje waarin ik drie jaar lang voer in de hartstochtelijke zee van romanschepping. Ik lachte en huilde met Mingyue en Jian mee en ze leidden mij door hun liefdesperikelen heen naar een onvermijdelijk maar subliem einde.

Nu ik eraan terugdenk, vind ik dat schrijfproces de mooiste periode van mijn leven tot nu toe. Ik vrees dat ik binnen afzienbare tijd nooit meer de mogelijkheden zou hebben om weer in alle rust zo´n romantisch boek te schrijven. Maar juist daarom waardeer ik die tijd des te meer. Helaas waarderen wij stervelingen pas dingen als ze er niet meer zijn.

Ik schenk Heldere maan aan jullie als het kostbaarste dat mijn bestaan tot nu toe teweeg heeft kunnen brengen. Vol vertrouwen in de zegeningen des Leven werk ik aan mijn nieuwe boek, koste wat kost. Zonder jullie waardering van mijn werken zou ik het niet hebben gered, lieve penvrienden.

Hieronder is een gedicht van Su Shi dat ik vertaald heb voor in Heldere maan:

Ik hoop dat wij lang zullen leven en eeuwig van elkaar zullen houden
Dat wij, gescheiden door duizenden li’s, elkaar dagelijks zullen zien
Door elke avond te kijken naar dezelfde maan – onze stille getuige

Lulu wenst jullie veel leesplezier in de zomer vol liefde toe!

Klik hier om Heldere maan te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:

  • Superzomeraanbieding: Multimedia Windows 8 Book App, €2,99
  • Papieren boek: €9,95
  • Fotograaf Steven Partiman
    Jurk Dalinh Atelier te Hoorn
    Studio Roger Voorn