Lulu Wang is nu ambassadeur van Stichting Red een Dier, een interview

mstcol004 (1)_看图王.jpg
1. Wat denk je dat het werk van een ambassadeur inhoudt?

Eerlijk gezegd zou ik mezelf liever willen zien als een eenvoudige voorstander van dierenwelzijn. Ambassadeur is teveel eer voor mij. Enfin, ik zou graag nog meer mensen willen interesseren voor de activiteiten ter bescherming van dierenrechten. Vergeleken met mensen zijn de meeste dieren waar wij mee te maken hebben kwetsbaarder. Ze zijn in een zekere zin afhankelijk van onze ‘gratie’. Het zou een misbruik van onze machtspositie zijn om dieren onheus te behandelen. Vaak is het zo dat wij onze sterke positie ten opzichte van dieren niet eens merken en onbewust dingen doen ten nadele van dieren. Ik probeer mensen te attenderen op
ons veelal onbewuste gebruik van macht tegenover dieren.

2. Wij weten dat je een grote liefde voor dieren hebt, wat zou jij voor de Stichting Red Een Dier kunnen betekenen?

Het meest voor de hand liggend zijn bijvoorbeeld mijn artikelen over dieren en de natuur, ik zou deze belangeloos beschikbaar willen stellen voor publicaties van de Stichting. Indien mogelijk zou ik zelfs korte stukjes speciaal over de projecten van de Stichting willen schrijven. Dit ligt in de lijn van mijn vakgebied en hierin ben ik iets sterker dan op andere gebieden. Verder zou ik een aantal boeken willen doneren voor de fundraising van de Stichting.

3. Heb je al nagedacht hoe je onze Stichting in het zonnetje kan zetten?

Door middel van mijn teksten zou ik de projecten van de Stichting aan een groter publiek kenbaar willen maken.

4. Je schrijft boeken en bent een zeer gewaardeerde auteur in Nederland, kennen ze in China jouw werk ook?

Ik ben columnist van World Affairs, een van de meest invloedrijke bladen over internationale zaken in China.

5. Zou je in China een rol kunnen spelen in het dierenwelzijnswerk?

Ik heb reeds een aantal columns geschreven als columnist voor zowel World Affairs als World View over dierenwelzijn in Nederland, zodat Chinezen op de hoogte zijn hoe Nederlanders dieren redden. Nogmaals, als auteur kan ik met mijn pen dieren bijstaan, dat hoop ik.

6. Wat verwacht je zelf van de Stichting Red Een Dier?

Ik hoop dat de Stichting hoe langer hoe meer mensen kan interesseren om dieren te helpen.

7. Vind je dat we goed bezig zijn of heb je misschien idee?n hoe we ons werk kunnen verbeteren?

Stichting Red Een Dier is zeker goed bezig en ik hoop het volgende:

-1. meer bekendheid geven aan de doelstelling van de Stichting door middel van activiteiten en publicaties, bijvoorbeeld, een bezoek organiseren aan organisaties zoals de dierenbescherming, het dierenasiel en een dierenziekenhuis, zodat mensen meer over dieren te weten komen en meer sympathie voor dieren krijgen, educatie en kennismaking
-2. meer samenwerkende organisaties en groepen betrekken bij de projecten van de Stichting
-3. nog belangrijker: een meerjarenplan opstellen en het stap voor stap realiseren

8. Wat kan de stichting voor jou betekenen?
Ik hoop dat er veel dieren baat hebben bij het werk van de Stichting Red Een Dier.