Lulu Wang schrijft over het Nederlands weekend, passage uit Nederland, wo ai ni(NL)/Regenland, wo ai ni (BE)

mwsiggr

Hieronder is een stukje over het eerste weekend dat een Chinese in Nederland beleefde. Uit Nederland, wo ai ni (NL) / Regenland, wo ai ni (BE)

Wanneer rusten verplicht wordt…

Weekend

Ik kleedde me op mijn dooie gemak aan. Onwennig, dat wel. Het liefst zou ik me haasten naar school en kantoor – Nieuwe bezems vegen schoon. Helaas had Rick mij gisteren al te kennen gegeven dat ik vandaag en morgen niet kon werken. Het was weekend, zei hij, zonder verdere tekst en uitleg. Ik zag het verband niet. Ik kon me toch voorbereiden op mijn eerste dag op school?, vroeg ik toch maar even. Inlezen in de leerboeken, bijvoorbeeld? Of de audiovisuele faciliteiten bekijken?

Dat ging moeilijk, vertelde Rick. Op zaterdag en zondag waren alle gebouwen van ons instituut gesloten. Trouwens, alles lag in het weekend plat behalve winkels en daarmee verwante zaken. Ik kon dus niet aan de onderwijsmaterialen komen?, deed ik een laatste poging. In het weekend moest men rústen. Hij sprak dat laatste woord zo uit dat ik me zondig ging voelen.

Ik had van afkeer van luiheid gehoord, maar afkeer van vlijt? Ahá, ik haalde me de Bijbel voor de geest, die ik destijds van mijn gastdocent professor Jefferson moest lezen. Sttt, ik had alleen door de eerste dertig bladzijden gebladerd, net genoeg om mijn studiepunten te halen. In de Heilige Schrift stond inderdaad dat God op zondag de rust nam. Niet dat ik begreep waarom wij geen handen uit de mouwen mochten steken als Onze Lieve Heer een dagje vrij wilde hebben, enfin. Maar één ding werd mij duidelijk. Men leefde hier, anno 1986, nog altijd letterlijk naar Gods Woord. Niet helemaal, herzag ik mijn mening, op zaterdag werkte God nog wel. Zijn Woord ging met de tijd mee en was, net als de huizen en auto’s, in betekenisveld verruimd. Dat zou het wel zijn.

———-

1。Nederland, wo ai ni

screen320x480

Klik hier om het boek te bestellen.
Je kunt kiezen tussen:
NL versie Nederland, wo ai ni
– BE versie Regenland, wo ai ni

 • Een uitgebreide multimedia en interactieve book app, €7,99
 • Apple versie Nederland/Regenland, wo ai ni
  Android versie Nederland/Regenland, wo ai ni

 • Papieren boek, €12,50 euro
 • (Lulu zal het boek voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap)
  – NL versie Nederland, wo ai ni
  – BE versie Regenland, wo ai ni

  2。algemeen verkoop

  屏幕快照 2013-04-11 10.01.46 PM

  Klik op het plaatje en bestel >>> >> Lulu’s boeken als book app en ebook vanaf 1,89 euro en Lulu’s papieren boeken vanaf 5,95 euro